Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Daniel Ricciardo verzamelde motorfietsen van Valentino Rossi

Daniel Ricciardo geniet momenteel net als het gros van zijn Formule 1 coureurs van een welverdiende vakantie. De Australiër benut deze gelegenheid om terug te gaan naar zijn geboorteland maar Formula 1 strikte Ricciardo voor vertrek nog voor een bijzonder interview.

Wie denkt dat Ricciardo alleen vrolijk wordt van racen, komt in ieder geval bedrogen uit. Aan Formula 1 bekent hij dat hij ook erg blij wordt van live-muziek. "Ik ga geregeld naar concerten en vind live muziek echt geweldig. Daarnaast ben ik natuurlijk zelf een ontzettend goede luchtgitaarspeler."

Net als zijn teamgenoot Max Verstappen is Ricciardo bepaald geen fan van bepaalde beesten. "Slangen, haaien, spinnen, daar word ik niet vrolijk van. Ik word totaal niet goed bij het idee dat ik ze zou moeten aanraken of voelen." Tenslotte doet Ricciardo nog een boekje open over zijn verzamelwoede. "Tegenwoordig verzamel ik niks meer. Vroeger had ik wel een hele verzameling model motorfietsen van Valentino Rossi. Oh ja, als kind verzamelde ik ook nog kurken van wijnflessen. Iedere keer als mijn ouders in een restaurant een fles wijn bestelden, nam ik de kurk mee naar huis. Geen idee eigenlijk waarom ik dat deed, inderdaad wel een beetje vreemd."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'