Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Daniel Ricciardo vindt zichzelf een 'mooie man'

Daniel Ricciardo is zo'n Formule 1 coureur die altijd in is voor een geintje en zeker niet uitsluitend de standaard antwoorden geeft. In gesprek met Formula 1 doet hij dan ook een aantal bijzondere uitspraken.

Op de vraag van Formula 1 wat zijn meest pijnlijke fout ooit is geweest, antwoordt de Red Bull coureur. "Ik schaam me niet zo snel maar als het dan gebeurt, dan lach ik het gewoon weg." Ricciardo reist voor de Formule 1 de hele wereld over en vermaakt zich in het vliegtuig vooral met het kijken naar films. Zijn medepassagiers zullen ongetwijfeld dan weleens raar hebben opgekeken. "Ik heb onderweg naar Brazilië The Fault in Our Stars gezien en heb echt zitten janken. Mijn theorie is dan ook dat een vliegreis je emotioneler maakt. Of ik zit te huilen of ik lach keihard als ik een komische film zit te kijken."

Ricciardo staat bekend als muziekliefhebber maar geeft aan Formula 1 toe dat hij zelf ook regelmatig zingt onder de douche. "Ja, vooral onder de douche zing ik altijd. Het liefst iets wat niet al te moeilijk is, zoals countrymuziek bijvoorbeeld." Ricciardo was lange tijd samen met zijn jeugdliefde maar is inmiddels alweer enige tijd vrijgezel. Op de vraag of hij gelooft in liefde op het eerste gezicht, antwoordt hij lachend. "Ik geloof wel in aantrekkingskracht op het eerste gezicht, niet in liefde op het eerste gezicht. Liefde moet groeien." Tenslotte laat hij weten graag over bijzondere krachten te willen beschikken, hoewel... "Vliegen lijkt me wel wat maar ik wil niet onzichtbaar zijn. Ik bedoel, dat is toch zonde van zo'n mooie man als ik..."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'