Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Daniel Ricciardo voelt geen druk van de jongere F1 coureurs

Tot het moment dat Daniel Ricciardo uitsluitsel geeft over zijn toekomstplannen blijft het speculeren wat de teamgenoot van Verstappen gaat doen. Eén ding is in ieder geval duidelijk; Ricciardo is niet bang dat de jongere coureurs in zijn vaarwater gaan zitten.

"Op dit moment speelt mijn leeftijd nog geen rol. Misschien wordt het dan wel als ik de 30 ben gepasseerd en opnieuw moet onderhandelen over een nieuw contract." "Nu beschouw ik mijn leeftijd juist als een groot voordeel. Ik maak tenslotte minder fouten dan mijn jongere collega's en denk dan ook dat ik het juiste pakket te bieden heb. Ik ben snel en maak weinig fouten," aldus Ricicardo tegenover Paddock Magazine . Met zijn 28 jaar behoort Ricciardo inmiddels tot de oudere lichting Formule 1 coureurs maar maakt hij zich duidelijk geen zorgen over de opkomst van de jongere generatie. Met Verstappen als teamgenoot weet Ricciardo in ieder geval hoe het is om het op te nemen tegen een jongere coureur.

Hoewel Verstappen het onderlinge kwalificatieduel leidt, is het Ricciardo die tot nu toe de meeste WK-punten heeft verzameld. Ricciardo staat vijfde met 47 punten en heeft een voorsprong van 14 punten op zijn teamgenoot. Voor Ricciardo telt elk raceweekend dan ook maar één ding. "Natuurlijk wil ik mij verder ontwikkelen en stimuleert het zeker dat het op dit moment goed loopt. Ook het feit dat ik het interne duel qua punten leidt, motiveert mij enorm. Ik probeer het elke race beter te doen dan mijn teamgenoot en mijn goede seizoensstart helpt mij dan ook om gemotiveerd te blijven."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'