Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Daniel Ricciardo: 'We hebben een goede auto'

Daniel Ricciardo had na afloop van de eerste testdag alle reden tot lachen. De Red Bull-coureur troefde niet alleen de concurrentie af, hij was ook nog eens de meest productieve Formule 1 coureur.

Het duurde even voordat Daniel Ricciardo in de ochtendsessie zijn RB14 de sporen gaf maar eenmaal op gang noteerde hij de snelste tijd. Zijn 1.20.179 bleef ook in de middagsessie overeind, vooral omdat door de regen de omstandigheden op het circuit van Barcelona vrij snel verslechterden. Ricciardo was sowieso goed op dreef want hij legde over de hele dag maar liefst 105 ronden af en was daarmee de enige coureur die de magische grens van 100 rondjes doorbrak. Alle reden dus om na afloop breed grijnzend de aanwezige pers te woord te staan. "In de ochtend ging het inderdaad wel aardig, het was koud maar gelukkig wel droog. 's Middags werd het helaas steeds kouder waardoor het lastig werd om de banden aan het werk te krijgen en ze op temperatuur te houden." "Lastig om te zeggen dat we de beste auto hebben maar je voelt echt wel of je een slechte of goede auto hebt. En ja, het was best wel goed."

Net als zijn collega Lance Stroll merkte ook Daniel Ricciardo dat het in- en uitstappen met de halo een stuk lastiger is geworden. "Op het circuit is het wel prima, hoewel het misschien lastig is om de lichten te zien tijdens de start maar tot nu toe heb ik er geen problemen mee. Alleen het in- en uitstappen is wel anders nu." De teamgenoot van Max Verstappen staat erom bekend weinig op te hebben met winterse omstandigheden. Hij adviseert Liberty Media dan ook om de wintertesten te verplaatsen. "Mijn voorkeur gaat er naar uit om te testen in Bahrein, dan kun je namelijk veel productiever zijn dan zoals nu in Barcelona."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi