Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Daniel Ricciardo wil meer duidelijkheid over Honda motor

Nu de keuze van Red Bull Racing eindelijk duidelijk is geworden, wil Daniel Ricciardo zo snel mogelijk om de tafel met de Japanse motorfabrikant. Dan pas heeft de Australiër alle antwoorden om zijn keuze te maken.

"Ik verwacht dat Red Bull binnenkort een antwoord van mij verlangt maar ik wil eerst met Honda om de tafel. Ik wil meer inzicht hoe de overgang naar hun motor in werking gaat. Op deze manier probeer ik alle puzzelstukjes samen te krijgen maar ik zie het optimistisch in," aldus Ricciardo tegenover Sky Italia. Lange tijd leek het erop dat Ricciardo zijn opties alleen bestonden uit Mercedes en Ferrari. Inmiddels hebben ook Renault en McLaren hun interesse uitgesproken. Vooral McLaren ziet Ricciardo wel zitten als mogelijke vervanger van Fernando Alonso. "We zijn gek op Daniel en kennen hem al vele jaren. Als een coureur van zijn kaliber op de markt komt dan kijk je zeker als je met degene in gesprek kunt komen," aldus Renault teambaas Boullier.

Een eventuele vertrek van Ricciardo bij Red Bull Racing zorgt in ieder geval voor de nodige onrust bij de andere teams. Het ligt namelijk het meest voor de hand dat in dat geval Carlos Sainz wordt teruggehaald van Renault en wordt herenigd met Max Verstappen. Bij Renault houden ze de ontwikkelingen dan ook goed in de gaten. "De markt is een beetje vreemd op dit moment maar wij zijn in ieder geval erg tevreden met onze huidige coureurs. We zien wel hoe het zich de komende weken gaat ontwikkelen," aldus Renault's adviseur Alain Prost.

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje