© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Daniel Ricciardo zeer optimistisch over nieuwe Red Bull

12 feb. 10:45 Ruud Dimmers 0 reacties
Daniel Ricciardo is erg optimistisch over de nieuwe RB14 van Red Bull. De teamgenoot van Max Verstappen is blij met de data die hij van de nieuwe Renault-motor ziet en zijn ervaringen met de RB14 in de simulator van het F1-team.

Ricciardo: 'Minimaal voor het podium vechten bij GP Australië'

Ricciardo blikt in The West Australian vooruit op het nieuwe seizoen. Een voor hem cruciaal seizoen in vele opzichten. Winnen met Red Bull staat bovenaan zijn wensenlijst.

"Het is een belangrijk seizoen in mijn carrière en daarmee een spannende periode. Mijn doel is om in Australië goed voorbereid aan de start te komen. Dan kan ik sterk aan het seizoen beginnen, wat erg belangrijk is.

De eerste geluiden omtrent de RB14 van Verstappen en Ricciardo zijn positief. Renault lijkt goed werk te hebben geleverd en het chassis behaalt goede resultaten in de windtunnel.

"De betrouwbaarheid van de motor lijkt nu al beter te zijn dan vorig jaar en we hebben nog zes weken tot de start van het seizoen. Ook het chassis ligt goed op koers."

"Als de auto op de baan net zo goed is als in de simulator dan moeten we in een veel betere positie zitten. Hopelijk vechten we dan minimaal voor het podium."

Het teamduel met Max Verstappen zal onverminderd spannend zijn. Voor Ricciardo is het zaak om de Nederlander te verslaan, om zo zijn kaarten te versterken tijdens de onderhandeling met Red Bull of de andere topteams.

"Ik kijk er naar uit. Er zijn geen vraagtekens meer. Iedere keer als de een de ander verslaat wordt dat uitgelegd als een zeer goed resultaat."

De verschillen tussen Ricciardo en Verstappen waren de afgelopen seizoenen klein. Verstappen versloeg zijn teamgenoot met 13-7 in de kwalificatieduels, maar de Australiër behaalde meer WK-punten.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen