Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Daniil Kvyat

Daniil Kvyat: 'De stewards hebben het op mij gemunt'

Opnieuw was Daniil Kvyat betrokken bij een incident in de openingsfase van een Formule 1 race. Nadat hij in Oostenrijk Alonso en Verstappen uit de race kegelde, was het dit keer zijn eigen teamgenoot. Kvyat ontving hiervoor een drive through penalty maar kreeg na afloop ook nog eens drie strafpunten op zijn licentie.

Kvyat ging in de eerste ronde bij Becketts wijd en raakte bij het terugkomen op de baan zijn teamgenoot Sainz. Sainz 'bedankte' via de boordradio direct zijn teamgenoot voor het verpesten van zijn race. De Spanjaard viel namelijk uit, Kvyat daarentegen kon zijn race vervolgen. De wedstrijdleiding bestrafte hem voor dit incident met een drive through penalty waardoor Kvyat een goede klassering kon vergeten.

In de ogen van Kvyat was Sainz mede schuld aan het voorval. Hij vindt dan ook dat hij te zwaar is gestraft. Dat hij dan ook nog drie strafpunten op zijn licentie ontvangt, vindt hij geheel onterecht.

"Carlos kwam er vol in maar de stewards letten vooral op mij. Een drive through is al een zware straf. Een straf van vijf tot 10 seconden had ik eerlijker gevonden. Ik snap het echt niet."

Door de drie strafpunten komt het totaal voor de Rus nu op 9. Bij twaalf strafpunten in een jaar volgt automatisch een schorsing van een race.

Sainz stelde na afloop al voor de camera's van Ziggo Sport dat het voorval intern besproken moet worden. Volgens Kvyat is dat echter nergens voor nodig.

"Ik denk niet dat we de intentie hadden om de ander te raken. Ik gaf hem voldoende ruimte in bocht 11 en verwachtte dat hij hetzelfde zou doen bij bocht 12. Dat gebeurde echter niet en dat is ronduit frustrerend."

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Honda F1 Naam Honda keert eenmalig terug in de Formule 1