Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Daniil Kvyat: Het was een kettingreactie'

Daniil Kvyat was in de ogen van de Nederlandse fans de grootste boosdoener in Oostenrijk. Zijn onbesuisde actie in bocht 1 zorgde direct voor een mineurstemming op de tribunes. Zowel Fernando Alonso als Max Verstappen moesten hun race vroegtijdig staken.

Daniil Kvyat heeft zich opnieuw niet populair gemaakt bij zijn collega's. Vorig jaar in China overkwam hem ongeveer hetzelfde. Toen was Sebastian Vettel het slachtoffer, nu werden Alonso en Verstappen hiervan het dupe. Na zijn terugkeer bij Toro Rosso heeft de Rus het zwaar. Ook dit jaar verloopt het bepaald niet vlekkeloos. Kvyat kon zelf de race wel uitrijden maar was door zijn actie direct kansloos voor een goed resultaat. Voor zijn actie werd hij door de wedstrijdleiding bestraft met een drive through penalty. Hij kwam uiteindelijk kleurloos als laatste over de finish.

Na afloop verscheen de Toro Rosso coureur wel voor de camera's van Ziggo Sport om zijn visie op het voorval te geven. "Het was gewoon een kettingreactie. Ik zag niet wat er voor mij gebeurde en botste tegen Alonso aan. Daarna raakten we Max. Ja, het is vervelend maar zoiets kan gebeuren, het hoort helaas bij de sport."

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie