© Getty images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Daniil Kvyat ontvangt drie strafplaatsen en strafpunt

29 jul. 2017 17:40 Wanda Bisschop 0 reacties
Daniil Kvyat is hard op weg om zichzelf een schorsing van een F1 race op te leggen. De Toro Rosso coureur grossiert dit seizoen in strafpunten en was ook in Hongarije weer betrokken bij een incident tijdens de kwalificatie.

Daniil Kvyat moet op zijn tellen passen

Na afloop van de kwalificatie voor de GP van Hongarije werd Kvyat bestraft voor het ophouden van Lance Stroll. De wedstrijdleiding legde hem drie strafplaatsen op waardoor Kvyat zijn dertiende plek kwijtraakte. De Rus start nu morgen vanaf P16 en kan zich opnieuw opmaken voor een lastige race.

In de officiële verklaring van de FIA staat het volgende te lezen.

"Kvyat reed onnodig langzaam in zijn in-lap, terwijl hij op de racelijn zat. Dit heeft geleid tot het ophouden van Stroll, waardoor Kvyat drie plaatsen straf én een strafpunt op zijn licentie krijgt."

De strafplaatsen zijn echter nog zijn minste zorg. Kvyat mag namelijk ook weer een strafpunt bijschrijven op zijn licentie en staat daardoor op scherp. Bij twaalf strafpunten in een jaar tijd volgt automatisch een schorsing van één race.

Door de strafpunt van Hongarije komt het totaal van Kvyat nu op tien strafpunten. Pas bij de GP van Amerika op 23 oktober aanstaande vervallen de eerste strafpunten voor Kvyat.

De komende races is de Rus dus gewaarschuwd en kan hij zich geen enkele incident meer veroorloven.

Kvyat is nog in afwachting van een contract voor 2018 en hoopt snel duidelijkheid hierover te krijgen van Red Bull Racing. Een race schorsing kan hij zich dan ook niet veroorloven.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen