© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

'Daniil Kvyat rijdt ook in 2018 voor Toro Rosso'

11 jul. 2017 07:00 Rik Alkema 0 reacties
Ondanks een matig seizoen blijft Daniil Kvyat hoogstwaarschijnlijk behouden voor het team van Toro Rosso in 2018. Kvyat geniet het volste vertrouwen van het Red Bull-management en daarom wordt er binnenkort waarschijnlijk een optie in het contract gelicht waarmee Kvyat nog een seizoen voor het team rijdt, zo bevestigde Red Bull-teambaas Christian Horner.

Daniil Kvyat behoudt stoeltje bij opleidingsteam Red Bull Racing

Daniil Kvyat beleefde tijdens de Grand Prix van Oostenrijk een déjà vu van de Grand Prix van Rusland vorig jaar. Ook toen schatte hij, tot twee keer toe, zijn rempunt verkeerd in bij de start. Hierbij ramde hij Sebastian Vettel uit de wedstrijd. De gevolgen waren gigantisch voor Kvyat. Hij raakte zijn stoeltje bij het team van Red Bull Racing kwijt en moest de plek van Max Verstappen overnemen bij Toro Rosso. Verstappen mocht op zijn beurt weer plaatsnemen in het stoeltje van Kvyat.

In Oostenrijk zijn de gevolgen van het veroorzaken van een startcrash, waarmee hij Fernando Alonso én Max Verstappen uit de race tikte, alleen maar positief. Christian Horner noemde de crash direct na afloop al 'een raceincident' en nu lijkt een contractverlenging niet ver weg, aldus Horner. "Het contract van Daniil is nog niet verlengd, maar ik kan me niet voorstellen dat dit niet gaat gebeuren", liet Horner weten.

Over het seizoen van Kvyat is Horner dan ook zeer tevreden tot nu toe. Ondanks het feit dat de Rus slechts vier punten heeft behaald, terwijl teamgenoot Carlos Sainz er al 29 behaald heeft, spreekt Horner van 'een zeer degelijk seizoen'.

"De optie in het contract van Daniil zal binnenkort waarschijnlijk gelicht worden. Hij reed een degelijk en sterk seizoen tot nu toe, dus ik kan me niet voorstellen dat de optie niet gelicht wordt", is Horner zeer positief over zijn 'pupil'.

Met de 'bevestiging' van Daniil Kvyat lijkt er voor volgend seizoen weinig te veranderen bij de teams van Red Bull Racing en Toro Rosso. Horner benadrukte in Oostenrijk al dat Daniel Ricciardo en Max Verstappen bij Red Bull Racing zullen rijden in 2018. Daarnaast bevestigde hij ook dat Carlos Sainz en Daniil Kvyat 'in principe' gewoon bij Toro Rosso blijven rijden volgend seizoen.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen