Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

David Coulthard tipt Hamilton als wereldkampioen

Na de plotselinge aankondiging van Nico Rosberg om te stoppen met de Formule 1 was Lewis Hamilton de te kloppen man. Halverwege dit seizoen was het echter Sebastian Vettel die aan de leiding ging in het WK. Inmiddels zijn de kaarten weer opnieuw geschud en is het Hamilton die het klassement aanvoert.

Met drie overtuigende overwinningen op rij heeft Hamilton goede zaken gedaan in het kampioenschap. Hij heeft inmiddels een voorsprong opgebouwd van maar liefst 28 punten op zijn naaste rivaal Vettel. Met nog slechts zes races te gaan, lijkt Hamilton dan ook op weg te gaan naar zijn vierde wereldtitel. Hiermee komt hij dan op gelijke hoogte te staan met Vettel. Volgens voormalig Formule 1 coureur en tegenwoordig analist David Coulthard heeft Hamilton dan ook de beste papieren in huis. "Zowel Vettel als Hamilton zijn geweldige coureurs. Het is dan ook super dat we eindelijk een gevecht tussen deze twee heren hebben. Op dit moment heeft Hamilton het WK weer naar zich toe gehaald en maakt hij wat mij betreft de beste kans op de titel."

Coulthard vindt het echter jammer dat de kans vrij klein is dat de beide kemphanen ooit voor hetzelfde team zullen uitkomen. "We zullen ze waarschijnlijk nooit in hetzelfde team zien strijden zoals toen met Prost en Senna het geval was. Vettel heeft natuurlijk net een nieuw driejarig contract getekend bij Ferrari. Tegen de tijd dat hij beschikbaar komt op de markt, is het maar de vraag of Hamilton nog wel rijdt."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"