Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

David Schumacher pakt zijn eerste zege in Formule 4

De naam Schumacher opent natuurlijk vele deuren in de autosport maar toch moet je het als zoon van ook nog maar eens laten zien. Dit keer draait het niet om de zoon van Michael Schumacher maar om David, de zoon van Ralf Schumacher. Hij presteert momenteel erg goed in zijn eerste jaar in de Formule 4.

Of we ooit de naam Schumacher weer terug zien in de Formule 1 is nog even afwachten. Feit is wel dat zowel Michael als Ralf Schumacher het race-gen overduidelijk hebben doorgegeven aan hun zonen. Dit seizoen rijdt de jongste Schumacher telg in de Formule 4 en heeft hij direct laten zien dat hij uit het juiste racehout is gesneden. David maakte al indruk tijdens het eerste raceweekend maar deed daar tijdens het tweede raceweekend in Dubai nog een schepje bovenop. De zoon van Ralf Schumacher boekte namelijk zijn allereerste overwinning in de Formule 4. Hiermee staat zijn totaalscore nu op zes podiumplaatsen en één overwinning in zeven races. Een prima resultaat dus.

Aan Auto Bild laat David weten nu al zin te hebben in zijn derde raceweekend in de Formule 4. "Om nu al mijn eerste zege te halen, dat had ik echt nog niet verwacht. Ik kan niet wachten om weer in de auto te stappen en te gaan racen. Dit geeft mij zoveel plezier." Ook vader Ralf is trots op de prestaties van zijn zoon maar is zich er ook van bewust dat de weg naar de Formule 1 nog lang is. "David doet het echt ontzettend goed en ik ben dan ook ongelofelijk trots op hem. Natuurlijk weten we dat de competitie in Europa vele malen zwaarder is, dan zal hij zich echt moeten gaan inspannen."

BecwKSwFeCZ

Sign of exciting things to come! A historic image taken by @official_f4uae of @davidschumacher1 who took his first F4 win today at Dubai Autodrome driving for team @rasgaira. Seen here with his father, the legendary Ralf Shumacher! . 📸 by @official_f4uae . #Formula4 #UAE #Dubai #DubaiAutodrome #F4 #RalfShumacher #Schumacher Een bericht gedeeld door dubaiautodrome (@dubaiautodrome) op 27 Jan 2018 om 2:17 (PST)

Viaplay
x
RN365-podcast Hongerige Verstappen jaagt op primeur in onvoorspelbaar China