Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Battle der F1-teamgenoten: Albon draagt Williams, Ferrari-coureur het meest aan elkaar gewaagd

Welke coureur op de huidige Formule 1-grid heeft percentueel gezien het meeste aantal punten verdiend ten opzichte van zijn teamgenoot? We kunnen al verklappen: er is één coureur die alle punten voor het team (en dus een score van 100 procent) heeft behaald.

Norris Piastri Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Welke coureur heeft op dit moment percentueel gezien de meeste punten binnengehaald voor het team? RacingNews365 heeft een overzicht gemaakt met daarop de vergelijking tussen teamgenoten en het aantal behaalde punten per coureur, percentueel berekend voor het team.

Het grootste verschil in aantal punten is natuurlijk te vinden tussen Max Verstappen en teamgenoot Sergio Perez. Verstappen heeft op dit moment, na 16 races, 400 WK-punten weten te behalen. Een indrukwekkend gemiddelde van 25 punten per race (dit vanwege o.a. de sprintweekenden, waar extra punten te scoren waren). Teamgenoot Perez heeft 223 punten gehaald, een verschil van 177 punten. Dit betekent dat de Nederlander 64 procent van de WK-punten van het team van Red Bull heeft gehaald, en zijn teamgenoot 36 procent.

Ondanks dat deze Red Bull-coureurs puur qua aantal het grootste gat laten zien, is er percentueel gezien nog een veel groter gat in de teamlijst hieronder te vinden. Alex Albon heeft namelijk 100 procent van de punten van het team van Williams gehaald. Zijn teamgenoot Logan Sargeant heeft nog geen punten gehaald dit Formule 1-seizoen, waardoor Albon met 21 behaalde punten de perfecte score pakt.

De Ferrari-teamgenoten zitten percentueel gezien het minst van elkaar verwijderd. Zo heeft Carlos Sainz met 150 behaalde WK-punten 53 procent van de punten bij Ferrari gehaald, om 47 procent voor teamgenoot Charles Leclerc (135 WK-punten). Waar wel een groot percentueel verschil is, is tussen de teamgenoten van Aston Martin. Na Williams zit bij dit team het grootste puntenverschil percentueel gezien. Zo heeft Fernando Alonso 79 procent van de WK-punten bij Aston Martin gehaald en zijn teamgenoot Lance Stroll blijft met 47 WK-punten hangen op een percentage van maar 21 procent.

Bekijk hieronder de volledige lijst van alle tien Formule 1-teams. Welke statistiek is het meest verrassend? En welk percentage was wel te verwachten? Laat het weten in de reacties.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

1 reactie

Viaplay

Unibet
x
'Bizar' Albon doet boekje open over rijstijl Verstappen: "Het is bizar"