Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

De beste coureurs van het afgelopen Formule 1-seizoen

Max Verstappen werd wereldkampioen, maar hij was zeker niet de enige die schitterde. Meerdere coureurs vielen namelijk in positieve zin op in 2021. We zetten ze op een rijtje.

Het Formule 1-seizoen 2021 zal de boeken ingaan als het jaar waarin Max Verstappen Lewis Hamilton na een zinderende strijd af wist te troeven en zo zijn eerste Formule 1-wereldtitel binnen wist te slepen. De Nederlander is echter zeker niet de enige coureur die het afgelopen seizoen naar behoren presteerde. We zetten enkele coureurs op een rijtje, op willekeurige volgorde, die volgens ons naast Max Verstappen ook een pluim verdienden.

Fernando Alonso

Aan het begin van het seizoen waren veel mensen sceptisch over de terugkeer van Fernando Alonso. Nadat hij twee jaar aan de zijlijn had gestaan, keerde hij op 39-jarige leeftijd terug in de koningsklasse van de autosport. Gedoemd te mislukken, toch? Zeker niet. Ja, de Spanjaard moest er even inkomen, maar dat moest bijna iedereen die afgelopen winter van team wisselde ook. Daarna reed Alonso ondanks zijn matige Alpine-materiaal een aantal sterke races, met als hoogtepunten die prachtige verdediging op Lewis Hamilton in Hongarije, waardoor teamgenootje Esteban Ocon kon winnen. Zijn prachtige podium in Qatar was een kerst op de taart van zijn nu al mooie terugkeer. El plan is in werking gezet. Waar eindigt dit?

Lewis Hamilton

De Brit werd weliswaar geen wereldkampioen, maar won een prachtig aantal van negen races. Hij maakte het Max Verstappen verschrikkelijk lastig en was vooral in de laatste fase van het seizoen haast onverslaanbaar. Hij liet zien dat hij op 36-jarige leeftijd nog steeds op een enorm hoog niveau kan presteren. Foutloos was de zevenvoudig kampioen zeker niet. Verstappen pushte hem duidelijk tot het uiterste, want we zagen Hamilton bijvoorbeeld in het grind belanden in Imola en rechtdoor schieten in Bakoe. Dingen die we niet van hem gewend zijn. Toch hopen we van harte dat hij volgend jaar terugkeert en het Verstappen wederom lastig kan maken.

Pierre Gasly

De Red Bull-demonen heeft hij na de eerste seizoenshelft van 2019 op geweldige wijze van zich afgeschud. Het podium eind 2019 en een prachtige zege in 2020 waren geweldig. In 2021 kon hij helaas geen race winnen, maar voegde hij wel een podium toe aan de collectie. Dat deed hij Azerbeidzjan. Door het jaar heen was hij in ijzersterke vorm. Hij wist zich steevast te melden tussen de McLaren- en Ferrari-coureurs, die mee streden om de plekken achter Verstappen, Hamilton en hun wingmans. In de kwalificatie stond hij regelmatig pal achter een Red Bull of Mercedes. Knap. Kan hij volgend jaar verrassen als iedereen een nieuwe auto heeft? We gaan het zien.

Lando Norris

Lando Norris was de man van de eerste seizoenshelft. Met podiums in Imola, Monaco en Oostenrijk, waar hij zelfs met de Mercedes-coureurs de strijd aan ging, schitterde de Brit als een ware veteraan. Toen we de zomerstop ingingen stond hij zelfs voor Sergio Perez en Valtteri Bottas in het klassement. In de tweede seizoenshelft presteerde Lando zo nu en dan nog steeds zeer goed. Wat te denken van de race in Rusland, waar hij de poleposition pakte en op weg was naar de overwinning totdat de regen kwam? De laatste races had hij helaas flink wat pech, waardoor hij uiteindelijk Carlos Sainz nog langszij zag komen in het klassement, maar ondanks dat was het een geweldig seizoen voor de Brit, die zijn teamgenoot ook keihard versloeg.

George Russell

In het slot van het seizoen zakte George Russell een beetje weg, maar de toekomstig Mercedes-coureur heeft een solide seizoen achter de rug. Meerdere malen bereikte hij in zijn matige Williams-bolide Q3 en nagenoeg elke race versloeg hij teamgenoot Nicholas Latifi. Maar goed, volgend jaar krijgt hij in Lewis Hamilton een sterkere teamgenoot. Die versloeg hij dit jaar echter al eens, want in België kwalificeerde George Russell zich in de regen als tweede. Doordat de race twee ronden lang duurde achter de safety car, ging hij er ook met de tweede plek vandoor in de GP. Misschien wat gelukkig, maar je moet er wel staan om van die bijzondere omstandigheden te profiteren! Het was de bekroning voor zijn mooie Williams-periode. Maar kan hij tussen de grote jongens bij Mercedes ook zo goed presteren?

Carlos Sainz

Best of the Rest! Zo mag Carlos Sainz zich noemen na zijn eerste seizoen bij Ferrari. Hij wist teamgenoot Charles Leclerc te verslaan en achter beide Red Bull- en Mercedes-coureurs als vijfde te eindigen in het kampioenschap. Vier keer eindigde hij op het podium. In Monaco, Hongarije, Rusland en tijdens de laatste race in Abu Dhabi. De Spanjaard mag niet uitgevlakt worden als we in 2022 met nieuwe bolides gaan racen. Hij kan wel eens een grote verrassing worden.

Charles Leclerc

Met twee polepositions wist Charles Leclerc dit seizoen in positieve zin op te vallen. De Monegask, die dit jaar wel is verslagen door teamgenoot Carlos Sainz, was weer zeer solide en was in de kwalificatie vaak van hoog niveau. Door wat pech kon hij zich niet verzekeren van de vijfde plaats in het kampioenschap, en wist hij maar een enkel podium te scoren, maar toch heeft hij duidelijk weer een stap voorwaarts gezet ten opzichte van vorig jaar.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi