Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

De beste inhaalactie van Verstappen volgens Max zelf

Wie kan er beter beoordelen wat het beste moment van het jaar was van Max Verstappen dan hijzelf? Dat dacht het marketingteam van Red Bull blijkbaar ook.

In de eindejaarsvideo van Red Bull gaat Max Verstappen samen met teamgenoot Alexander Albon in op hun beste inhaalacties van het seizoen. Voor Alexander Albon springen er enkele bovenuit: zijn inhaalacties in Spa, op respectievelijk Sergio Perez en Daniel Ricciardo, maar ook de inhaalactie op Sebastian Vettel in Brazilië, die plaatsvond op hetzelfde moment dat de Nederlander Mercedes-concurrent Lewis Hamilton inhaalde. Verstappen zelf geeft meteen toe dat dat moment ook hoog op zijn lijstje staat, maar er is één inhaalactie, of eigenlijk één gevecht, dat er voor de Red Bull-coureur met kop en schouders bovenuit steekt, namelijk een gevecht met Ferrari-rivaal Charles Leclerc. "De inhaalactie in Brazilië, buitenom Lewis Hamilton, was heel mooi, maar het gevecht met Charles Leclerc in Groot-Brittannië het mooist. Het was een intens en nagenoeg onafgebroken duel van ik denk zes, zeven minuten lang, vol strijd", zo vertelt Max. "Het tempo van Ferrari lag tijdens die Grand Prix niet heel hoog, maar op de rechte stukken waren ze wel razendsnel. In de bochtige delen van het circuit kwam ik steeds erg dicht bij, maar op de rechte stukken, zelfs terwijl ik DRS had, waren ze bijna niet bij te halen." "Daarom ging dat gevecht met Leclerc maar door en door en lukte het me de hele tijd maar niet om toe te slaan. Uiteindelijk haalde ik hem in na een pitstop, maar toen verremde ik me en ging hij me weer terug voorbij. Uiteindelijk wist ik hem na een safety car periode gelukkig wel voorbij te gaan", aldus Verstappen terugblikkend op zijn mooiste moment van het seizoen, dat hieronder valt te bekijken.

1151288328773349377

🎥 Pueden llegar a ser los mejores seis minutos del 2019 para la #F1 . Dos chicos de 21 años, el duelo del futuro que ya podemos disfrutar hoy! Verstappen vs Leclerc ⚔️ pic.twitter.com/iK2z21xObD — Enrico Tornello (@EnricoTornello) July 17, 2019

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje