Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

De beste inhaalacties van het F1-seizoen tot nu toe

Twaalf races en genoeg inhaalacties verder kunnen we de balans opmaken: wat waren de mooiste inhaalacties in de eerste seizoenshelft van de Formule 1?

Aan de voorkant van het Formule 1-veld is het wel eens spannender geweest. Max Verstappen lag het grootste deel van de eerste seizoenshelft aan de leiding en anders was het wel Red Bull-teamgenoot Sergio Perez - en voor een paar ronden een aantal anderen. Gelukkig hebben we ook kunnen genieten van meerdere prachtige inhaalacties in de eerste twaalf races van het jaar. RacingNews365 neemt je mee langs een aantal van de beste inhaalacties van 2023. Tot nu toe natuurlijk...

Norris pakt de leiding

McLaren kon verrassen in de slotfase van de eerste seizoenshelft, met als kers op de taart de start van de Grand Prix van Groot-Brittannië, waarbij Lando Norris de leiding kon overnemen van Max Verstappen - de man op pole. Later werd hij weer ingehaald door Verstappen, die ook de race won, maar toch: een McLaren aan de leiding was al even geleden!

Alonso versus Hamilton in Bahrein

We begonnen het Formule 1-seizoen in ieder geval met een aantal prachtige gevechten, waaronder ook een keiharde strijd tussen wereldkampioenen Fernando Alonso en Lewis Hamilton. Minutenlang streed het tweetal op het circuit van Bahrein, waar het seizeon werd geopend.

Monaco Magnussen

Inhalen in Monaco? Dat is lastig, maar het kán wel. Kevin Magnussen liet zien hoe je dat moet met een prachtige en actie op het krappe stratencircuit in Monte Carlo. Ook Sergio Perez en Lance Stroll konden een plek winnen.

Verstappen met dubbele inhaalactie

Voor de verandering moest Max Verstappen in Miami een inhaalrace rijden, maar dat was voor de Limburger geen enkel probleem. Een masterclass van de Nederlander volgde en hij trakteerde de fans op een aantal fraaie moves. Bijvoorbeeld onderstaande, waarbij hij van P8 naar P6 schoot.

Perez versus Piastri

Oscar Piastri is zeker geen makkelijke coureur om in te halen - en dat terwijl hij nog een rookie is. Daar kwam Perez achter in Hongarije, toen hij met zijn extreem hoge topsnelheid (door de DRS van de RB19) voorbij Piastri kwam. Of niet? De McLaren-coureur beet terug en gaf de Mexicaan een moeilijke tijd door hem buitenom te sturen, waarna Oscar nog bijna terug kon komen, maar toch even kort het gras maaide.

Wat was volgens jou de mooiste, beste en/of knapste inhaalactie van de eerste seizoenshelft? Laat het hieronder weten!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel