Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

De beste strategieën voor de GP van Mexico volgens Pirelli

Vanaf 21:00 uur kijken we naar de Formule 1 Grand Prix van Mexico. Wat is de snelste route naar de finish? Pirelli doet een gooi.

De 71 ronden tellende Formule 1 Grand Prix van Mexico gaat om 21:00 uur van start. Zo'n anderhalf later weten we normaal gesproken wie er heeft gewonnen en hoeveel pitstops hij daar voor nodig had. Pirelli gaat uit van een één- of een tweestopper, waarbij de doorslaggevende factor de bandenslijtage is: "Dat verschilt per team en zelfs per coureur", zo schrijft Pirelli. "Ook het weer speelt daarin een rol." De tweestopper is volgens de Italianen in de basis sneller als er gestart wordt op zachte banden, waarop twee stints op medium banden volgen. Echter, deze strategie is enkel mogelijk voor coureurs die nog twee sets medium over hebben, waaronder ook Verstappen (zie overzicht onder artikel). Soft-medium-soft is een alternatief, maar vraagt een fractie meer bandenmanagement.

Een éénstopper medium-hard is niet eens heel veel langzamer, in tegenstelling tot medium-soft. Daarmee wordt teveel van de band gevraagd of teveel van de coureur als bandenfluisteraar. Die strategie is sowieso langzamer. Voor Verstappen is het met inachtneming van onderstaande zaak om een gat te slaan richting zijn achtervolgers om veilig te zijn tegen een undercut. Als hij bij de start wordt ingehaald, moet hij op zijn minst aanhaken om rond de pitstops zelf een undercut te laten slagen, mits hij er op de baan niet in zou slagen om al posities terug te veroveren.

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Breaking De salarissen van de F1-coureurs in 2024