© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

De bijzondere Grands Prix van Max Verstappen in Singapore

12 sep. 2018 18:34 Jan van der Burgt 1 reacties
Max Verstappen staat aan de vooravond van zijn vierde Grand Prix van Singapore. In voorgaande edities speelde Max Verstappen niet zelden een hoofdrol. Hopelijk doet hij dat in 2018 ook, maar dan in positieve zin.

2015 - Toro Rosso
De eerste kennismaking van Max Verstappen met het Marina Bay Street Circuit verloopt voorspoedig. Niet gehinderd door een gebrek aan topsnelheid kwalificeert de jongeling zich op een knappe achtste plaats. Een dag later koopt hij daar niets voor als hij zijn Toro Rosso op de grid laat afslaan. Met een ronde achterstand begint hij alsnog aan de race, om zich bij de eerste de beste safety car-periode te ontdoen van zijn ronde achterstand.

Dan kan de opmars beginnen. Verstappen noteert snelle rondetijden een werkt zich op naar een plekje in de top tien. In de slotronden van de race ziet Verstappen zijn snellere teamgenoot Carlos Sainz opdoemen in zijn spiegels. Hij krijgt de opdracht van het team hem voorbij te laten, tot woede van de Nederlander: "Nee!", schreeuwt hij over de boordradio, om daadwerkelijk voet bij stuk te houden. Verstappen komt als achtste over de meet, vóór Carlos Sainz.

Kwalificatie: 8e
Race: 8e

© Getty Images/Red Bull Contentpool

2016 - Red Bull
In 2016 zit Max Verstappen voor het eerst achter het stuur van een auto die in theorie goed genoeg is voor het podium in Singapore. Het verschil is in de kwalificatie met acht tienden naar de kop alsnog groot. Een dag later volgt vanaf de vierde startplaats bovendien opnieuw een dramatisch slechte start, waardoor Verstappen ver terugvalt. Wéér moet hij een inhaalrace rijden.

De opmars vordert gestaag, maar wordt bemoeilijkt door Daniil Kvyat die nog een appeltje met Verstappen te schillen had. Hij was het immers die aan het begin van het seizoen plaats moest maken voor het Nederlandse talent. Dat hij een aardig potje kan racen bewijst hij door het gevecht met Max Verstappen met succes aan te gaan, tot frustratie van Verstappen. Met een driestopper weet hij zich echter alsnog voorbij de Rus te werken en finisht hij als zesde.

Kwalificatie: 4e
Race: 6e

2017 - Red Bull
In 2017 komt Mercedes er in de kwalificatie niet aan te pas en dus kwalificeert Max Verstappen zich fraai naar de tweede startplaats, achter Sebastian Vettel en voor teamgenoot Daniel Ricciardo. Max Verstappen klautert op zondagavond in de auto met niets minder dan de overwinning voor ogen, maar zijn droom spat na enkele meters op de zondag al uiteen.

Max Verstappen heeft een prima start, maar vanuit zijn rug heeft Kimi Raikkonen een nog veel betere start. Terwijl Verstappen zijn Red Bull naast de Ferrari van Sebastian Vettel prikt, komt aan de andere kant Kimi Raikkonen opzetten. De Ferrari-coureurs sturen naar elkaar toe, maar daar zit Max Verstappen. Verstappen en beide Ferrari's vallen na een crash in de eerste ronde uit en nemen Fernando Alonso mee in hun val.

Kwalificatie: 2e
Race: DNF

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen