Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

De bijzondere verhalen achter de mooiste foto's van het F1-seizoen

Sinds de start van het F1-seizoen 2023 reist Michael Potts naar Grands Prix om foto's te maken voor RacingNews365. Halverwege de campagne kiest hij zijn topfoto's tot nu toe en deelt hij de verhalen erachter.

De zomerstop van de F1 is in volle gang als het teampersoneel de broodnodige rust inhaalt, wat ons de kans geeft om terug te kijken op de eerste 12 races. Fotograaf Michael Potts volgde de sport over de hele wereld, legde de beste foto's vast voor RacingNews365 en is er om de verhalen achter de kiekjes te vertellen!

Perez en Verstappen - Wintertestdagen

De rivalen, althans voor de eerste vier races! Er leek een goed gevecht te ontstaan tussen de twee, maar Max zette met zijn vlekkeloze prestaties snel een punt achter die strijd.

Verstappen - Wintertestdagen

Deze foto van Max in Bahrein is gemaakt bij zonsondergang. De koepelstructuren op de achtergrond geven de foto een soort buitenaards gezicht. Aan de onderkant van de auto is de flow vis te zien, die laat zien hoe de lucht rond de RB19 beweegt.

De verlaten Ferrari van Leclerc - GP Bahrein

Charles zat in Bahrein niet ver van de twee Red Bulls in de kwalificatie, maar zijn verzet tijdens de race eindigde toen zijn motor in ronde 40 plofte. Fernando Alonso haalde tijdens dezelfde race Carlos Sainz in en veroverde de cruciale derde plaats, waardoor Aston Martin destijds werd bestempeld als de voornaamste uitdager van Red Bull.

Hamilton en Will Smith - Saoedi-Arabië

Will Smith bracht een verrassingsbezoek aan de de Grand Prix van Saoedi-Arabië om zijn goede vriend Lewis Hamilton aan te moedigen. Lewis had niet verwacht hem te zien en er was een geweldig moment tussen de twee beroemdheden voor de start van de race.

Verstappen - GP Azerbeidzjan

Baku is een van de meest pittoreske circuits op de kalender en deze foto van Max bij zonsondergang in de richting van het kasteel is een van mijn favoriete uitzichten op het circuit. Het is zo'n krappe sectie dat je de F1-auto's tussen de stadsmuren de heuvel op ziet dansen. Dit zou de laatste race zijn die Max niet won.

Max en George duelleren - GP Azerbeidzjan

Bij de start van de sprintrace kwam George Russell na bocht een zij aan zij met Verstappen, waarbij hij de Nederlandse coureur gevaarlijk wijd duwde tot op een haar na van de betonnen muren langs het circuit. Het is dit jaar zelden voorgekomen dat een coureur Verstappen bij de start onder druk kon zetten.

Perez en Verstappen - GP Miami

Dit was een moment om je hart vast te houden als je terugdenkt aan de GP van Azerbeidzjan in 2018, toen de twee Red Bulls elkaar op het rechte stuk naderden. Ik had vele ronden gewacht, in de hoop dit gevecht te zien ontbranden. Hier plaatste Perez zijn auto perfect ter verdediging tegen Max in de bocht, maar even later vloog de Nederlander er voorbij en pakte de leiding. Geen enkele andere coureur zou de volgende 248 ronden meer aan de leiding gaan - de op twee na langste reeks in de geschiedenis van de F1.

Fernando - GP Miami

Alonso stond weer op het podium in Miami, nadat hij er in Baku naast zat en zijn vreugde is duidelijk te zien! Het is een geweldig jaar geweest voor Aston Martin, met zes podiumplaatsen in 12 races en hoewel de vorm van het team de laatste tijd minder is, is het team nog steeds hard aan het strijden om de tweede plek.

Hamilton - GP Monaco

Lewis staat bekend om zijn opvallende modekeuzes en dit was een van mijn favoriete outfits die hij dit seizoen heeft gedragen - het 23/24 shirt (24 op de achterkant) van de Belgische ontwerper Dries Van Noten. Hier loopt hij naar de pits in Monaco.

Hulkenberg - GP Monaco

Hulkenberg had met zijn rechter achterwiel de vangrail aangetikt toen hij de Nouvelle Chicane inreed. Het gebeurde met zo'n hoge snelheid dat ik heel blij was dat ik het kon vastleggen. Ik zat erg laag om deze foto te maken en het geeft je een goed perspectief van de crash.

Lando Norris - GP Monaco

Gefotografeerd door de vangrail toen hij richting Rascasse reed - je kunt op dat punt heel dicht op de bolides komen. Ik nam deze opname met een sluitertijd van 1/4000e van een seconde om er zeker van te zijn dat alles mooi scherp was.

Perez - GP Monaco

Tijdens de race gingen de hemelsluizen open en raakte Perez bij het ingaan van het zwembadcomplex de controle over zijn bolide een klein beetje kwijt, waardoor hij buiten beeld de vangrail raakte. Het was een weekend om snel te vergeten voor de Mexicaan. Hij kwam binnen met veel druk op zijn schouders om Max uit te dagen in de titelstrijd, maar in de kwalificatie ging het mis en vervolgens liep hij vast in de race. Op een circuit dat hem zogezegd zou moeten bevoordelen, domineerde Max volledig en maakte hij een einde aan de titelstrijd.

Sainz - GP Canada

Tijdens de training, op een vrij vochtig circuit, verloor Sainz op hoge snelheid de controle over zijn auto en stuiterde tegen de vangrail; daarbij vloog er water de lucht in, wat een nogal dramatisch beeld opleverde.

'Sonny Hayes' en 'Joshua Pearce' - GP Groot-Brittannië

Ik was een beetje verrast, ik had niet verwacht dat deze twee acteurs in hun racepak over de grid zouden lopen voor de start van de Grand Prix van Groot-Brittannië. Het hele weekend waren er opnames in de paddock voor de nieuwe F1 film met Brad Pitt en Damson Idris in de hoofdrollen. Het was een ongelooflijke ervaring om deel uit te maken van een live filmset - en ik weet zeker dat het voor de acteurs interessant was om te werken tijdens een actief Grand Prix-weekend.

Riccardo keert terug - GP Hongarije

Deze foto is genomen op de donderdag voor de Grand Prix van Hongarije. Daniel Riccardo maakte een schokkende rentree in de F1 ten koste van Nyck de Vries. Het was een belangrijk moment in het jaar, maar deze foto geeft de vreugde, het plezier en de opwinding weer die Daniel had voor de start van zijn eerste raceweekend terug in F1.

Hamilton - GP België

Lewis Hamilton maakt een pitstop tijdens het weekend van de Grand Prix van België onder zeer natte omstandigheden. Het is altijd dramatisch om de pitcrews aan het werk te zien en met de regen erbij levert dat een prachtig plaatje op.

Piastri leidt de race voor Verstappen - GP België

Aan het begin van het jaar dachten we allemaal dat Oscar een verschrikkelijke keuze had gemaakt door te kiezen voor wat soms de slechtst presterende auto op de grid was, terwijl hij de optie had om met Alpine te rijden, die aan het begin van het jaar tenminste nog om de punten streden. Sinds de transformatie van McLaren heeft Piastri nu de middelen om te laten zien wat een talent hij is. Een sprint leiden is nog maar het begin. Je kunt zien hoe dichtbij Max komt als hij zich klaarmaakt om de Australiër in te halen op de Kemmel Straight. Veel dank aan onze fotograaf Michael Potts!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel