Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

De coureur die Horner graag in de Red Bull had gewild

Red Bull heeft sinds 2005 heel wat successen geboekt met diverse coureurs in de Formule 1, maar enkele coureurs die nooit voor zijn team raceten, had hij graag in zijn auto gezien.

Montoya montoya
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Red Bull won wereldtitels met Sebastian Vettel en Max Verstappen en ook Mark Webber, Daniel Ricciardo en Sergio Perez wonnen races voor het team. Stuk voor stuk topcoureurs, maar teambaas Christian Horner geeft te kennen dat hij bepaalde namen ook graag in zijn auto had gezien, waaronder Juan Pablo Montoya.

Montoya scoorde na zijn stormachtige debuut in 2001, waarbij hij het gevecht met de grote Michael Schumacher niet schuwde, zeven overwinningen in de Formule 1 met Williams en McLaren, voordat halverwege het seizoen 2006 de sport alweer verliet.

"Ik denk dat Montoya onderpresteerde in de Formule 1", zo vertelt Horner in de podcast Extraordinary Tales With Seb Coe. "Ik denk dat hij een geweldig getalenteerde coureur was die veel meer had moeten bereiken."

Alsnog een kansje voor een Montoya?

"Maar zo heb ik ook ooit een geweldige coureur voor mijn team Arden laten testen (in de juniorcategorieën, red), waarvan ik dacht dat het een gemis was voor de Formule 1. Ene Tom Kristensen, die enorme successen zou boeken in de sportscars (onder andere met zeven Le Mans-titels, red.)."

Horner ziet dat meerdere getalenteerde coureurs hun sporen ruimschoots hebben verdiend in de sport, maar hij is ook van mening dat de aller succesvolsten allemaal iets met elkaar gemeen hebben.

"Ze hebben allemaal eigen karakters met unieke kenmerken. Maar in de beste coureurs zie je steeds die harde, genadeloze vastberadenheid terug. Ik zie dat nu in Max Verstappen terug en eerder in Sebastian Vettel. Zij hebben dat laatste beetje; ze zijn bereid net dat ene stapje verder te gaan."

Wie weet wordt de wens van Horner ooit nog gedeeltelijk waarheid. Zoon Sebastian Montoya komt namelijk uit in het FIA F3-kampioenschap namens het Red Bull-juniorteam. Op de foto boven dit artikel zie je vader en zoon Montoya samen in beeld.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull kunnen enkel verliezen in Monaco

Zelfs na een F1-loos weekend praten Ruud Dimmers, Tom Coronel en host Joris Mosterdijk de nieuwste RN365 F1-podcast moeiteloos vol. Ze blikken onder meer vooruit op de GP van Monaco, volgens het trio het weekend dat Red Bull en Max Verstappen alleen maar kunnen verliezen.

Formule 1 GP Monaco 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Officieel: Newey vertrekt bij Red Bull Racing