Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2020

De dag dat David Coulthard na een vliegtuigcrash aan de dood ontsnapte

Twintig jaar geleden sloeg het noodlot voor David Coulthard bijna toe toen hij in het vliegtuig naar Groot-Brittannië stapte.

Op 23 april van het jaar 2000 was David Coulthard in totale euforie. De Brit wist voor het tweede jaar op rij zijn thuis-Grand Prix, op Silverstone, te winnen. Negen dagen later, op 2 mei, maakte die euforie echter plaats voor verdriet, toen het helemaal mis ging nadat hij in Groot-Brittannië in een privévliegtuig richting Monaco was gestapt.

Een groot deel van de vlucht zit erop als het noodlot plots toeslaat. Motorproblemen. Daar waar je een Formule 1-wagen met motorproblemen gewoon aan de kant kan zetten, zo gaat dat met een vliegtuig wat minder makkelijk. De twee piloten zetten koers richting Lyon, waar het vliegtuig een noodlanding zou gaan maken.

Het leek met een sisser af te lopen en het vliegtuig was op enkele meters na weer met twee wielen op de grond, maar toch ging het mis. Een van de vleugels van het moeilijk te besturen vliegtuig raakte de grond, waarna het vliegtuig met de neus naar beneden de grond raakte.

Het gevolg was een crash, waarbij de cockpit en de rest van het vliegtuig uit elkaar werden gerukt. Het toestel vloog in brand, maar wonder boven wonder konden McLaren-coureur David Coulthard, zijn toenmalige vriendin en zijn fitnesstrainer met slechts enkele schrammen ontsnappen.

De piloten waren helaas een ongelukkiger lot beschoren. In hun heroïsche poging om het toestel aan de grond te zetten, lieten ze beiden het leven, maar door hun handelen konden de drie andere passagiers wel nagenoeg ongeschonden het verschrikkelijke verhaal navertellen.

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Verstappen houdt 't onmogelijke voor mogelijk "Qua snelheid kan 't"