Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

De diepe dalen en allerhoogste piek van Verstappen in de GP van Spanje

Sinds zijn Formule 1-debuut in 2015 nam Max Verstappen vier maal mee deel de Grand Prix van Spanje. In Barcelona trotseerde de Nederlandse Red Bull-coureur diepe dalen, maar ook de allerhoogste pieken.

Max Verstappen wisselde op het Circuit de Barcelona-Catalunya grote successen af met teleurstellende nulresultaten. Het eerste nulresultaat incasseerde hij direct in zijn debuutseizoen. 2015 - Kwalificatie: P6 Toro Rosso maakt nog wel indruk met een buitengewoon sterke kwalificatie. Max Verstappen kan echter niet helemaal tevreden zijn, aangezien teamgenoot Carlos Sainz zich voor zijn thuispubliek als vijfde kwalificeert. 2015 - Race: P11 Een dag later kunnen Verstappen en Sainz het huzarenstukje van de zaterdag geen vervolg geven. Tezamen zakken ze verder en verder terug, waarbij Sainz nog wel vast weet te houden aan twee schamele puntjes en Verstappen genoegen moet nemen met de elfde plaats.

2016 - Kwalificatie: P4 Max Verstappen is vóór het Grand Prix-weekend gepromoveerd van Toro Rosso- tot Red Bull-coureur. De Nederlander gunt zichzelf de tijd om aan de auto te wennen en moet dan ook tijd toegeven ten opzichte van Daniel Ricciardo in de kwalificatie. Alsnog is P4 een super resultaat. 2016 - Race: P1 Bij de start van de race schakelen beide Mercedes-coureurs elkaar uit, waardoor er plots twee Red Bulls aan de leiding gaan. Max Verstappen profiteert van een betere strategie dan zijn teamgenoot en houdt Kimi Raikkonen de halve race lang knap achter zich. De eerste overwinning van Max Verstappen is een feit.

2017 - Kwalificatie: P5 De Red Bull-coureur moet drie tienden toegeven op de vierde plaats van Kimi Raikkonen, maar hij pakt ook vier tienden ten opzichte van Daniel Ricciardo. 2017 - Race: DNF Na de zegetocht van 2016 is 2017 een domper van jewelste. Na touches tussen Max Verstappen, Kimi Raikkonen en Valtteri Bottas ligt de dan nog altijd enkelvoudig GP-winnaar al na één bocht uit de race.

2018 - Kwalificatie: P5 Max Verstappen maakt aan het begin van het jaar de nodige fouten. Hij krijgt veel kritiek te verduren, maar in Spanje revancheert hij zich. In de kwalificatie moet hij echter zoals zo vaak in 2018 zowel de beide Mercedessen als de beide Ferrari's voor zich dulden. 2018 - Race: P3 In de race vallen beide Ferrari's weg voor de neus van de Red Bull-coureur. Sebastian Vettel wordt gepasseerd tijdens de pitstops, Kimi Raikkonen valt uit met een turboprobleem. Verstappen raakt de Williams van Lance Stroll na een virtual safety car-periode, maar de schade blijft beperkt en het podium wordt veiliggesteld.

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie