Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

De drie mogelijke vervangers voor Vettel bij Ferrari

De contractbesprekingen tussen Ferrari en Sebastian Vettel verlopen naar verluidt stroef. Ferrari biedt de Duitser een eenjarig contract, waarbij hij bovendien bijna tweederde van zijn jaarsalaris moet inleveren. Vettel houdt de boot af, maar Ferrari heeft drie vervangers achter de hand.

Voor het geval de onderhandelingen met Sebastian Vettel spaak lopen, heeft Ferrari volgens het Italiaanse La Gazzetta dello Sport drie vervangers als optie achter de hand. Het zou gaan om Antonio Giovinazzi, Daniel Ricciardo en Carlos Sainz. Maar hoe reëel zijn deze opties? RacingNews365 neemt het drietal onder de loep.

Antonio Giovinazzi

De vriendelijke Italiaan staat aan de vooravond van zijn derde volledige seizoen in de Formule 1, voor zover je van een 'volledig seizoen' kan spreken. Alle F1-races in zijn Formule 1-loopbaan reed hij voor Sauber/Alfa Romeo, het gewezen opleidingsteam van Ferrari. Als product van de opleiding wordt hij door Ferrari beschermd, wat betekent dat de Scuderia er alles aan zal doen om hem in de Formule 1 te behouden.

Maar of hij echt een serieuze kandidaat is voor Ferrari? Nou nee. Zijn prestaties zijn vorig jaar te grillig geweest om hem als een logische kandidaat te zijn, waarbij de uitschieters bovendien te weinig overtuigend waren. Ferrari móét Giovinazzi echter wel op het lijstje kanshebbers vermelden, al is het maar om de geloofwaardigheid van de Ferrari Academy niet te grabbel te gooien. Vooralsnog stijgt Gio echter nog niet boven teamgenoot Kimi Raikkonen uit, de man die in 2018 niet voor niets door Ferrari de deur werd gewezen.

			© Alfa Romeo
	© Alfa Romeo

Daniel Ricciardo

Als we terug moeten gaan naar de tijd waarin Daniel Ricciardo nog niet aan Ferrari werd gelinkt, moeten we heel ver terug in de tijd. De geruchtenmolen draait al jaren op volle toeren om de Australiër heen, maar een handtekening bleef tot op dusverre uit. F1-verslaggever Will Buxton trekt zijn conclusies: "Als Ferrari Ricciardo had willen hebben, had hij er allang gereden."

Daniel Ricciardo was pak 'm beet twee jaar geleden hot property in de Formule 1, hij was immers de man die het Max Verstappen bij Red Bull moeilijk kon maken. Hij was eigenlijk overal wel welkom, zo was de gedachte. De vraag is echter of dat ene jaar bij Renault zijn ster niet wat minder fel heeft doen schijnen. Ja, hij versloeg Nico Hulkenberg met ruime cijfers, maar het was toch niet de heldentocht waar hij zelf ongetwijfeld op had ingezet. Mocht de paden van Ferrari en Ricciardo elkaar ooit kruisen, dan is 2021 hét moment. De kans dat hij na nog een contractperiode bij Renault of een ander team alsnog naar Ferrari verhuist, is uiterst klein.

			© Ricciardo
	© Ricciardo

Carlos Sainz

Hij werd door Red Bull bedankt door bewezen diensten, maar lijkt nu een belangrijke kandidaat te zijn om het in een direct gevecht tegen zijn oud-werkgever op te nemen als Sebastian Vettel niet loyaal blijft aan Ferrari. De nog altijd jonge Spanjaard wist vorig jaar te overtuigen bij zijn McLaren-debuut en 'won' de B-divisie van de Formule 1, oftewel de strijd om de positie 'best of the rest' achter de topteams.

Zijn snelheid, maar zeker ook zijn constantheid kan van grote waarde zijn voor Ferrari. Afgelopen seizoen liet hij bovendien enkele mooie acties zien en hij staat zijn mannetje in de regen. Hij is een zeer allround-coureur, die in het verleden echt niet heel veel onder deed voor Max Verstappen in hun gezamenlijke tijd bij Toro Rosso. De grote vraag is echter, en dat geldt zeker ook voor Daniel Ricciardo: schikken ze zich naar de rol van tweede rijder naast Leclerc? Of durft Ferrari het aan om haar Monegaskische troetelkind vanuit de eigen gelederen partij te bieden?

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Sebastian Vettel

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
LIVE Grand Prix van Spanje