Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

"Verstappen enige coureur die zowel op als naast de baan met Senna te vergelijken is"

Het is vandaag 60 jaar geleden dat drievoudig wereldkampioen Ayrton Senna geboren werd. De Braziliaan overleed ruim 25 jaar geleden, maar toch is zijn naam over de hele wereld nog steeds een begrip. Zo ook in Imola op het circuit waar de Braziliaan het leven liet. Het hele stadje staat nog steeds in het teken van Senna. RacingNews365 bezocht het circuit en sprak met Angelo Orsi, vriend en fotograaf van Senna en voormalig hoofdredacteur van het Italiaanse Autosprint.

Angelo Orsi was vanaf Senna's beginjaren in de Formule 1 zijn vaste fotograaf. Het duurde dan ook niet lang voordat een hechte vriendschap tussen de twee ontstond. Orsi leerde Senna zo van a tot z kennen en wist dat hij te maken had met een grote persoonlijkheid: "Ayrton was zowel op als naast de baan van buitengewone klasse. Hij hield zich met alles en iedereen bezig en vergat ook nooit zijn fans te begroeten." "Overal ter wereld zul je mensen vinden die een mooie anekdote over hem kunnen vertellen. Ik heb meer dan 30 jaar in de Formule 1-wereld gewerkt, maar ik heb nooit zo iemand als hem ontmoet en ik denk dat ik niet de enige ben die deze woorden zal uitspreken", aldus Orsi in een exclusief interview met RacingNews365. Tekst gaat verder onder foto.

Als Max ooit naar Ferrari gaat, dan gaat Ayrton's droom min of meer in vervulling

Angelo Orsi

In de jaren na Senna passeerden ook veel andere kampioenen de revue, zo waren er onder andere Michael Schumacher, Sebastian Vettel en Lewis Hamilton die allen meervoudig wereldkampioen werden. Toch komen zij volgens Orsi niet in de buurt van Senna. "Ik ken Ayrton natuurlijk ook veel beter dan dat ik de coureurs na hem ken, maar ik heb ze wel allen van dichtbij mee gemaakt en kan je zeggen dat ze niet in de buurt komen van Senna. Dan heb ik het niet alleen over hoe ze zijn als een persoon, maar ook over hoe ze racen. Wat dat betreft is de eerste coureur die me écht weer wist te interesseren Max Verstappen geweest. De afgelopen jaren zag ik hem dingen doen die mij weer aan Ayrton doen herinneren en dat is heel uniek." "Ik heb namelijk in al die jaren na de dood van Senna dit gevoel niet meer gehad bij een coureur. Max maakt echter echt iets los bij de mensen en hij rijdt altijd op de limiet. Daarnaast zijn het niet alleen zijn acties op de baan die mij aan Senna doen herinneren, maar ook naast de baan komt hij heel open en spontaan over." "Ik ben dan ook bij meerdere mensen op de paddock gaan navragen hoe hij nou daadwerkelijk als persoon is en iedereen zegt me dat Max écht zichzelf is. Ik hoop dan ook vurig dat Max ooit de stap naar Ferrari zal maken, dan zal hij Ayrton’s grootste droom min of meer in vervulling laten gaan." Dit interview verscheen eerder op 1 mei 2019, de datum waarop het exact 25 jaar geleden was dat Ayrton Senna het leven liet op het circuit van Imola.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden