Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

De enige reden waarom Verstappen de eerste F1-race misschien niet zou willen winnen

Het is en blijft een bijzondere statistiek. Het winnen van de eerste race is de laatste jaren namelijk geen goed teken geweest.

Na maanden van hard werk in de Formule 1-fabrieken is het deze zondag eindelijk weer zo ver. Om 16:00 uur Nederlandse tijd gaan de lichten uit en beginnen twintig der beste coureurs ter wereld aan de opwarmronde voor de eerste Grand Prix van het Formule 1-seizoen. Twee minuten later beginnen ze aan hun eerste gevecht van het jaar. Tijdens de eerste Formule 1-race van het seizoen zagen we de afgelopen jaren meermaals heerlijke gevechten om de overwinning, met verschillende winnaars tot gevolg. Zo won Sebastian Vettel in 2017 en 2018 de GP van Australië en deed Valtteri Bottas hem dat in 2019 na. De Fin won ook in 2020 de eerste race, zij het in Oostenrijk, vanwege de coronapandemie. Sinds 2021 wordt de eerste race van het jaar verreden in Bahrein. Lewis Hamilton en Charles Leclerc waren achtereenvolgend de winnaars van de eerste Grand Prix van het seizoen. Dit jaar hoopt Max Verstappen in hun voetsporen te treden - hij won nog nooit in Bahrein - maar de vraag is of hij dat wel moet willen.

Natuurlijk wel

Wat hebben al die hierboven genoemde namen, op die van Verstappen na, met elkaar in gemeen? Zij wonnen de eerste race van het Formule 1-seizoen, maar aan het einde van de rit eindigden ze op de tweede plek in het kampioenschap. Het overkwam Leclerc ook vorig jaar, nadat hij de eerste race nog won en Verstappen na technische problemen uitviel. De laatste persoon die de eerste race won en wel kampioen werd, was Nico Rosberg in 2016. Verstappen zal hopen in zijn voetsporen te treden, want de Nederlander zal natuurlijk geen enkele seconde wakker liggen van deze statistiek, die hieronder is terug te zien. Meer van dit soort statistieken zien? Volg ons dan ook zeker op Instagram!

CpNcpCvNlPk

Dit bericht op Instagram bekijken Een bericht gedeeld door RacingNews365 Nederland (@racingnews365)

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden