Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

De F1-hoogtepunten van 2018 volgens de Racingnews365-redactie

Het Formule 1-seizoen 2018 was een boeiend jaar waarin van alles gebeurde. De redactie van RN365 blikt nog eenmaal terug op het seizoen, alvorens ook wij de champagne ontkurken en sierlijk het nieuwe jaar in knallen.

Wanda Hoogtepunten van dit seizoen? Waar moet ik in hemelsnaam beginnen? De wederopstanding van Max na die oh zo domme crash in de vrije training in Monaco was indrukwekkend. Nadien reed hij een haast foutloos seizoen met twee zeges als absolute bekroning van zijn jaar.

Ruud Ik had de champagne al bijna ontkurkt voor een derde overwinning, maar Esteban Ocon had in Brazilië helaas andere plannen. Verstappen zal zijn plek al-tijd verdedigen, zoals hij ook in Baku liet zien ten opzichte van zijn teamgenoot, GEWELDIG! Verstappen en Ricciardo zaten de hele race op elkaars bumper, met uiteindelijk die teamcrash tot gevolg! Sinds de clash tussen Vettel en Webber in Turkije heb ik Marko niet meer zo boos gezien! En dan die slotronden waarin van alles gebeurde: Vettel verremt zich en gooit een podium weg, Bottas doet een Hakkinen door huilend naast zijn bolide neer te ploffen als hij door een klapband de zege misloopt. Prachtig! Jan Prachtig? Ik had juist te doen met Bottas, sindsdien leek niets meer zijn kant op te vallen. Wanda We kunnen gerust stellen dat hij faliekant door het ijs is gezakt. Jan Over onverwachte wendingen gesproken... Ik zou mezelf geen die-hard Kimi Raikkonen-fan willen noemen, maar ik genoot wel heel erg van zijn overwinning in de Grand Prix van de Verenigde Staten. Na jaren van kwakkelen naast teamgenoten als Fernando Alonso en Sebastian Vettel, haalde hij eindelijk zijn gram. Na 113(!) Grands Prix stond hij weer eens op de hoogste trede van het podium. Wanda Klopt, heel mooi, erg cool voor die coole Fin. Ik was echter ook zeer onder de indruk van de man die hem opvolgt. In het begin vroegen we ons nog serieus af of Charles Leclerc het wel zou gaan redden, maar inmiddels zit meneer straks in een Ferrari en is hij misschien wel de grootste concurrent van Max voor het podium. René Ik ben het met Wanda eens over Leclerc. Die gast kan zo ontzettend hard autorijden dat ik het niet apart zou vinden, als hij over een jaartje een wereldtitel in de Formule 1 achter zijn naam heeft staan. Ook Pierre Gasly zou ik niet zo een-twee-drie uit willen vlakken. Goed, hij komt snel en Red Bull Racing moest iets toen Ricciardo plots pleite ging, maar ik heb het gevoel dat Gasly veel meer kan dan dat menigeen denkt. Overigens had ik een ontzettend tof gesprek met hem tijdens het Grand Prix-weekend in Abu Dhabi, dus enigszins gekleurd ben ik misschien wel! Tekst gaat verder onder de foto.

Ruud Die twee hebben als rookies 2018 kleur gegeven, maar van de gevestigde orde maakte Lewis Hamilton, wederom, een enorme indruk op mij. Kampioen worden is één, het blijven is twee, en als je ruim tien jaar lang mee kan doen om de knikkers, ben je gewoon briljant goed. Hij gaf Vettel flink het nakijken, of niet dan? René Hét moment van 2018 was voor mij dan ook de glijpartij van Sebastian Vettel, voor eigen publiek op de Hockenheimring. Wat gooide hij daar een hoop punten weg! Een absoluut geval van ‘what if’, zoals de Engelsen zouden zeggen. Wat als hij zijn hoofd daar op dat moment koel had gehouden? Wie weet hoe anders de titelstrijd had kunnen verlopen. Jan Was Hamilton sowieso niet gewoon een klasse beter? René Uiteindelijk profiteerde titelrivaal Lewis Hamilton van Vettels mispeer, om na de Duitse Grand Prix nog zeven races op zijn naam te schrijven op weg naar een vijfde wereldkampioenschap. Zou Vettel dezelfde fouten hebben gemaakt als hij een grotere voorsprong in het WK had gehad na de Duitse GP? Die ene stuurfout op de Hockenheimring bleek als katalysator voor een uiteindelijke opstapeling te werken. Vettel is een viervoudig wereldkampioen en behaalde geen enkele van die vier titels zomaar, maar na die ene blunder voor eigen publiek was de Duitser niets meer van wat we van hem gewend waren uit het verleden. Jan Uit het verre verleden dan toch, René! Ik heb de afgelopen vijf jaar Vettel nooit echt zien imponeren, een losse flodder daargelaten. Het ontbreekt hem aan de constantheid die Hamilton wel laat zien, en die ook Max Verstappen in de tweede helft van 2018 liet zien. Als Verstappen die lijn kan doortrekken en Vettel een tandje bij kan schakelen in 2019, hoop ik op nog veel meer hoogtepunten in 2019.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'