Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 nieuws

De favoriete Formule 1-races van Ross Brawn

Aankomende zondag wordt in China de duizendste Grand Prix verreden. Tijd voor de prominenten uit het wereldje om terug te blikken op hun favoriete Grand Prix. In deze editie: sportief Formule 1-directeur Ross Brawn.

Brawn Brazilie 2009
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Brawn GP

Onderstaande quotes van Ross Brawn komen uit het magazine AUTO

"Ik prijs mezelf gelukkig met het feit dat ik al bijna mijn hele leven werkzaam ben in de Formule 1, uiteraard in verschillende hoedanigheden. Als ik mijn werkzaamheden langs ga, merk ik dat ik enkel geen ervaring heb als Formule 1-coureur! Er zijn zo ontzettend veel Grands Prix waaraan ik goede herinneringen heb, waardoor het erg lastig is om er één bijzondere uit te pikken.

Op een hypothetische shortlist staan natuurlijk de races waarin Michael Schumacher wereldkampioen werd en de dag waarop het team wat mijn naam droeg beide titels won, Jenson Button werd toen rijderskampioen. Daarnaast zijn er nog genoeg andere Grands Prix die memorabel waren.

Toen ik Mercedes aan het einde van het Formule 1-seizoen 2013 verliet, dacht ik dat mijn werkzaamheden in de koningsklasse ten einde waren gekomen - dat het boek was gesloten. Ik kreeg een paar jaren later de kans om terug te keren in een compleet andere rol en vandaag de dag draait het voor mij niet meer om winnen.

Tegenwoordig wil ik graag een bijdrage leveren aan de toekomst van de Formule 1. We hebben een geweldige geschiedenis, komend weekend wordt de 1000ste Grand Prix verreden. We willen de Formule 1 steeds spectaculairder maken, met behulp van onvoorspelbare races en duurzame oplossingen - zowel financieel als ecologisch."

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Magistrale Verstappen deelt Perez de knock-out uit in Monaco