© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

"De Formule 1-coureurs krijgen niet ineens bierbuikjes, ofzo"

19 okt. 2018 10:30 René Oudman 0 reacties
Om de zwaardere en langere Formule 1-coureurs tegemoet te komen, wordt er volgend seizoen een nieuwe regel geïntroduceerd. Het gewicht van de rijder wordt op tachtig kilogram vastgesteld. Lichtere coureurs zullen extra ballast met zich mee moeten dragen in het gebied rondom de cockpit.

In de persconferentie voorafgaand aan de Grand Prix van de Verenigde Staten konden de aanwezige rijders er wel om lachen, al is het onderwerp van de ballast een uiterst serieuze. Lange en zwaardere coureurs ondervinden er namelijk veel hinder van dat hun lichtere collega's meer speelruimte hebben wat betreft de te verdelen kilo's.

Daniel Ricciardo begint zoals gebruikelijk met de grapjurk aan. "Persoonlijk denk ik dat ze ons met deze nieuwe regelgeving willen voorbereiden op meer races in de Verenigde Staten", knipoogt de Australiër. "We eten allemaal graag, zo kunnen we wat kilootjes aankomen. Nee, nu serieus: er zijn rijders die zich gedurende het weekend wel een beetje uithongeren. We kunnen ook niet teveel aan krachttraining doen."

"We kunnen met deze nieuwe regel meer trainen en meer eten, maar we zullen geen bierbuikjes krijgen! We worden waarschijnlijk wat sterker. Kleinere coureurs konden zich tot op heden alles veroorloven, maar daar komt nu een einde aan", lacht Ricciardo.

Romain Grosjean is het met zijn concurrent eens. "Ik ben net als Daniel vrij lang, en dat is in deze wereld niet makkelijk. Het zal een uitdaging worden voor het team, het minimumgewicht is altijd een beetje tricky. Het maakt ons leven in ieder geval wel een stukje gemakkelijker." Ook kampioenschapsleider Lewis Hamilton is blij met de nieuwe regel. "We moeten hard werken om in vorm te blijven, maar vanaf nu hoeven we de pannenkoekjes niet te laten staan."

Volgend jaar zal hij er niet meer bij zijn op de Formule 1-grid, toch heeft Fernando Alonso een mening over het onderwerp. "In het WEC is het gewicht van de rijder een variabele en dat is niet helemaal eerlijk. Het is goed dat het nu gelijk wordt getrokken in de Formule 1, zij stellen daarmee een goed voorbeeld naar de overige klassen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen