Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

"De Formule 1 is een belachelijke vertoning geworden"

De Formule 1 is anno 2018 het aangluren niet meer waard. Dat is de stellige mening van Jarno Trulli, die de sport niet meer herkent als de sport waaraan hij zelf ooit deelnam.

De mening van de Italiaanse Jarno Trulli (van 1997 tot 2012 actief in de Formule 1) wordt aangehaald in de persoonlijke blog van goede vriend en F1-journalist Leo Turrini. "Wat is de Formule 1 in vredesnaam geworden? Hoe heeft het verval zo in kunnen zetten?", zo vraagt Trulli zich hardop af. "Zijn we er wel van doordrongen dat er op de zondag in Singapore twaalf seconden langzamer gereden werd dan in de kwalificatie?"

Trulli ziet wat hij typeert als het verval van de Formule 1 met lede ogen aan, en is blij dat hij er geen deel meer van uitmaakt: "Het kan niet anders of het doet jongens als Kimi Raikkonen, Fernando Alonso en Lewis Hamilton, jongens die de échte Formule 1 nog hebben meegemaakt, enorm veel pijn." "In de Formule 1 moeten coureurs van start tot finish het maximale geven, in plaats van dat ze de banden en brandstof moeten sparen. Als toeschouwers zou je moeten kunnen zien wie er op de limiet rijdt en wie niet." Jarno Trulli denkt dat het nog niet te laat is voor de Formule 1, mits er snel wat verandert: "Er moet snel worden ingegrepen, anders is het verval van de Formule 1 onomkeerbaar. Dat zou ik zeer spijtig vinden, aangezien de Formule 1 me ontzettend dierbaar is en een belangrijk deel van mijn uitmaakte."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi