Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 nieuws

De Formule 1-teamranking voorafgaand aan de GP van Bahrein

De kop van het Formule 1-seizoen 2019 is eraf. In Australië verraste Mercedes met een dominante snelheid, waar Ferrari juist flink teleurstelde. Hoe staan alle teams ervoor? RacingNews365 maakt een voorzichtige balans op.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Over de 'nummer laatst' is iedereen het wel eens. Williams heeft niets laten zien wat doet vermoeden dat het niet het hele seizoen lang weer het langzaamste team op de grid zal zijn. Sterker nog, de aftrap van het seizoen 2019 mag een regelrechte blamage genoemd worden. De auto was niet op tijd klaar tijdens de winter en in Australië kwam het team een anderhalve seconde tekort op de concurrentie. Het is maar zeer de vraag wanneer Williams die achterstand in rondetijden weg heeft weten te werken, als het daar al in slaagt.

Wie er momenteel daadwerkelijk bovenaan hoort te staan, is wellicht iets moeilijker in te vullen. Natuurlijk was Mercedes by far het snelste team op het Melbourne Grand Prix Circuit. Maar in hoeverre schuilt er waarheid in het betoog van Ferrari dat ze het lek boven hebben? Als de Scuderia de vorm van de wintertests weet te hervinden, kan het team Mercedes bedreigen, maar in dezen geldt wel 'eerst zien, dan geloven'.

Het Red Bull van Max Verstappen sluit normaal gesproken aan op de derde plaats, met dat verschil dat het veel dichter bij de kop lijkt te zitten dan een jaar geleden, de podiumplaats van de Nederlander onderstreepte dat. Daarachter lijkt het middenveld dichterbij te zijn gekomen, maar alsnog lijkt het er niet op dat de top drie door welk team dan ook bedreigd zal worden.

Formule 1-teamranking volgens RacingNews365

1. Mercedes
2. Ferrari
3. Red Bull
4. Haas F1
5. Renault
6. Alfa Romeo
7. Racing Point
8. Toro Rosso
9. McLaren
10. Williams

RN365 Nieuwsdossier GP Bahrein 2019

Het belangrijkste nieuws over de Grand Prix van Bahrein vind je hier. Scroll of swipe door de artikelen en lees ze met een druk op de knop.

Interview Bleekemolen wanhoopt (nog) niet