Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

De grootste Formule 1-blunders van 2018

Er gebeurde van alles in het F1-seizoen 2018, waarbij er diverse coureurs en teams in de fout gingen. Racingnews365 zet enkele bloopers op een rijtje.

'I think Ericsson hit us' Werkelijk alles in de eerste races mislukte bij Romain Grosjean. De ervaren Fransman crashte op knullige wijze tijdens een Safety Car-periode in Baku. De legendarische woorden van zijn engineer 'I think Ericsson hit us' gingen viral.

Vettel: leider crasht in thuisrace Wat kon Vettel nog gebeuren tijdens de Duitse GP? Rivaal Hamilton startte zo'n beetje als laatste en de Duitser leek voor eigen volk af te stevenen op een daverend succes. Een paar regendruppels verrasten leider Vettel, die tot overmaat van ramp Hamilton de race op miraculeuze wijze zag winnen. Verstappen en Ricciardo: de teamcrash in Baku Ronden lang was het genieten van de beide Red Bulls die elkaar geen millimeter toe wilden geven. Enkele malen raakten Max en Daniel elkaar, maar het team greep niet in. Na de pitstop van beide coureurs ging het aan het einde van het rechte stuk echt mis: Ricciardo zat vol in de slipstream van Verstappen die de deur op links dicht hield. De Australiër was vervolgens passagier van zijn eigen bolide en kon Verstappen niet meer ontwijken. De gezichten van Christian Horner en Helmut Marko spraken boekdelen. Grosjean: chaos bij de start in Spanje Na zijn mispeer in Baku lag de druk er bij de Fransman vol op. In Spanje ging het in de derde bocht wederom mis. Grosjean moest liften omdat hij vlak achter teamgenoot Kevin Magnussen reed en spinde. In plaats van rustig tot stilstand te komen, voerde Grosjean de toeren op om met spinnende wielen een rookpluim te creëren waardoor ook Pierre Gasly en Nico Hülkenberg crashten.

Ricciardo: spint achter Virtual Safety Car in Spanje Daniel Ricciardo was iets te enthousiast met het opwarmen van zijn banden aan het einde van de Virtual Safety Car-periode tijdens de Grand Prix van Spanje. De Red Bull-coureur spinde en ging door het gras, maar wist zijn positie te behouden. Ocon ramt Verstappen: de Braziliaanse crash Wat kon Max Verstappen nog gebeuren tijdens de GP van Brazilië? Pitstop gemaakt, betere banden dan Hamilton en sneller. Het roze gevaarte van Esteban Ocon boorde zich in de flank van de Red Bull in de eerste bochtencombinatie. Een achterblijver die de raceleider bijna uit de race ramt? Ongekend! Weg overwinning, maar ondanks vierkante banden en schade aan zijn bolide wist een boze Verstappen toch nog naar een tweede plaats te racen.

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen