Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

De grootste Formule 1-playboys aller tijden

De Formule 1 is een snelle wereld, niet alleen op, maar zeker ook naast de baan. Althans, dat was ooit zo. Vele F1-coureurs genoten van de geneugten van het sterrenbestaan.

James Hunt

Kun je deze lijst aftrappen met iemand anders dan James Hunt? Waarschijnlijk niet. Zijn nonchalante houding combineerde hij met een onbevreesde racestijl. Op zijn overall droeg hij nota bane de badge 'Sex, Breakfast of Champions'. En met zijn charme en bovendien goede looks lag hij zeer goed in de markt bij de dames. Op zijn beurt was hij van drank en sigaretten bijna net zoveel gecharmeerd als van vrouwelijk schoon. Gala's bezocht hij niet zelden in een t-shirt en een spijkerbroek, want van een dresscode had hij nog nooit gehoord.

Stirling Moss

James Hunt is misschien het meest bekende schoolvoorbeeld van een playboy, hij was zeker niet de eerste. Jaren daarvoor droeg Sir Stirling Moss, vandaag de dag bestempeld als een ware gentleman, dat stempel. De onlangs overleden Moss genoot volop van zijn leven als Formule 1-coureur, hij kon zich geen beter leven voorstellen. Het achter de vrouwen aan zitten maakte deel uit van dat leven, zo gaf hij tot in lengte van jaren toe. Hij dankte op latere leeftijd zelfs de homoseksuelen, want dankzij hen bleven er meer vrouwen over voor hem.

Eddie Irvine

De ier Eddie Irvine, door Eddie Jordan recent nog liefkozend omschreven als 'de meest luie Formule 1-coureur ooit', is misschien wel de laatste echte playboy die we in de Formule 1 zagen. Van Irvine was het bekend dat hij geweldige feestjes kon geven. De Ferrari-jaren zouden iets van de scherpe randjes van Irvine af halen, maar de lijst met fotomodellen waarmee hij heeft gedatet, is indrukwekkend te noemen. Het is een figuur van het kleurrijke soort, zoals we die nu in de Formule 1 weleens missen.

Lewis Hamilton

Volgens de traditionele lezing van het woord is Lewis Hamilton misschien niet het stereotype playboy. Maar als geen ander weet hij een leven naast de Formule 1 succesvol te combineren met zijn titeljacht. De Formule 1 komt nog altijd op de eerste plaats, iets wat je bij enkele van de eerder genoemde namen waagde te betwijfelen. Rode lopers zijn hem echter niet vreemd en ook Hamilton verkeerde vaak in het gezelschap van de niet de minste vrouwelijke celebrities.

Flavio Briatore

De kleurrijke Flavio Briatore bezorgde twee grote F1-kampioenen gezamenlijk vier wereldtitels, te weten Michael Schumacher en Fernando Alonso. Geheel zoals het deze 'bad boy' betaamt, staat er tegenover elke wereldtitel minstens één schandaal. Topmodellen Heidi Klum en Naomi Campbell vielen op enig moment voor de charmes van de rasechte Italiaan die niet lijkt te kijken op een euro meer of minder. Tegenwoordig bestiert hij meerdere clubs en in een terugkeer als Formule 1-teambaas heeft hij geen trek meer.

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje