© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

De haat-liefdeverhouding van Max Verstappen met GP VS

15 okt. 2018 18:00 Jan van der Burgt 0 reacties
Dit weekend strijkt het Formule 1-circus neer in het land van de onbegrensde mogelijkheden. Max Verstappen mocht er echter nog nooit het podium beklimmen, al was hij er vorig jaar heel dichtbij.

2015 - Toro Rosso
Nadat Max Verstappen in 2014 middels een vrijdagtraining kennismaakt met het Circuit Of The Americas treedt hij er in 2015 aan als racecoureur van Toro Rosso. Door extreme regenval worden de trainingen op een natte baan afgewerkt, de tweede vrije training wordt zelfs in zijn geheel geschrapt. Een dag later kwalificeert Max Verstappen zich voor Q3 om uiteindelijk beslag te leggen op de tiende startplaats.

Een dag later begint de race op een natte baan. Het zijn condities waar Verstappen wel raad mee weet, en op de intermediates rijdt Max Verstappen de top zes binnen. Hij rijdt aanvallend en is in staat om ook de Red Bulls van Daniel Ricciardo en Daniil Kvyat te verschalken. Door pitstops en (virtual) safety cars rijdt hij plots op de derde plaats, maar als hij bij een herstart de aanval onsuccesvol opent op Lewis Hamilton wordt hij zelf gepasseerd door Sebastian Vettel. De vierde plaats is echter een evenaring van zijn beste seizoensresultaat.

Kwalificatie: 10e
Race: 4e

© Getty Images/Red Bull Contentpool

2016 - Red Bull
De vrije trainingen zien er voor Max Verstappen in 2016 zeer goed uit. Hij opent het weekend met de derde tijd om een dag later in de derde vrije training zelfs de snelste tijd te klokken. Enkele uurtjes later moet hij genoegen nemen met de vierde tijd in de kwalificatie, achter de beide Mercedessen en Daniel Ricciardo.

De race op zondag eindigt in mineur. De Red Bull-coureur moet halverwege de race zijn RB12 aan de kant zetten met versnellingsbakproblemen, waardoor hij een virtual safety car in het leven roept.

Kwalificatie: 4e
Race: DNF

2017 - Red Bull
De Grand Prix van 2017 is er een waar nog lang over nagepraat wordt. Niet zozeer vanwege zijn gridstraf voor het wisselen van motorcomponenten, maar wel vanwege de gebeurtenissen op de zondag. De Nederlander, die zich als zesde kwalificeert, start uiteindelijk als zestiende. Hij rijdt gestaag naar voren en wordt zelfs podiumkandidaat als hij zich onder de achtervleugel van Kimi Raikkonen meldt.

Het is in de laatste ronde dat Max Verstappen de binnenkant kiest in de lange rechter doordraaier. Wat velen beschouwen als één van dé inhaalacties van het jaar, wordt door de wedstrijdleiding beschouwd als afsnijden. De Nederlander maakt zich al op voor de podiumceremonie als hij te horen krijgt dat vijf strafseconden hem terugwerpen naar een hele bittere vierde plaats. Met een bijzonder cynisch lachje druipt de jongeling af.

Kwalificatie: 6e
Race: 4e

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen