Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

De ideale strategie voor de Formule 1 GP van Azerbeidzjan volgens Pirelli

De Formule 1 Grand Prix van Azerbeidzjan is een race die op vele verschillende wijzen kan verlopen. Maar je moet voor wat betreft de strategie toch ergens op terug kunnen vallen.

Wat is de snelste route naar de finish als de heren coureurs vandaag los worden gelaten op het Baku City Circuit? Pirelli schetst drie scenario's, waarbij men toch nadrukkelijk rekening houdt met een éénstopper. Ja, een tweestopper (medium-hard-hard) is een optie, maar is op papier toch net wat langzamer. De op papier snelste strategie gaat uit van een start op medium banden (zie afbeelding hieronder), om vervolgens te wisselen naar de harde band. Starten op de harde band is ook een optie en stelt je in staat lang door te rijden. De slijtage ligt niet heel erg hoog, dus als je dat lang vol kan houden, zou je in de slotfase mogelijk kunnen wisselen naar zachte banden voor een eindsprint.

Zijn alle genoemde opties hierboven beschikbaar voor Max Verstappen? Ja, met dat verschil dat hij geen nieuw setje softs meer over heeft, maar natuurlijk wel meerdere sets waar enkel een handjevol ronden mee gereden is (zie afbeelding hieronder). De enige van de topteams die kan terugvallen op de luxe van een volledig nieuwe set softs is George Russell.. Echter, in Bakoe volgt op dit soort voorspellingen altijd de grote 'maar'. Want neutralisatie in de vorm van safety cars of rode vlaggen liggen altijd op de loer. In dat geval is het vooral zaak om handig in te spelen op de geboden kansen en hopen dat je nog wat gunstig rubber achter de hand hebt.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"