Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

De ideale strategie voor de Formule 1 Grand Prix van Hongarije volgens Pirelli

De teams stonden vanwege het experimentele kwalificatieformat voor een behoorlijke strategische puzzel. Misschien dat de prognose van Pirelli voor de heren Max Verstappen en co wat houvast biedt?

De Formule 1-coureurs hadden voor dit weekend minder sets banden tot hun beschikking, waarbij ze ook nog verplicht per kwalificatiedeel een andere compound moesten gebruiken. Het maakt dat het aantal compleet nieuwe sets met name voor de toppers zeer beperkt is, tenzij je zoals bijvoorbeeld George Russell en Carlos Sainz Q3 niet hebt gehaald. Nu hebben de coureurs volgens Pirelli ook niet bijzonder veel aan zachte banden. Medium en harde banden zien we wel veelvuldig in de voorzet van de Italiaanse bandenfabrikant, waarbij ze uitgaan van twee stops. De driestopper zoals hieronder als derde optie wordt aangegeven, lijkt vooral interessant in het geval van een late neutralisatie.

Max Verstappen heeft voor wat betreft nieuwe banden één setje harde banden tot zijn beschikking, al andere sets hebben er al één of meerder rondjes op zitten vanwege het nieuwe format van dit weekend. Verstappen kan alle mogelijke strategieën volgen, waarbij hij dan dus wel afhankelijk is van gebruikt rubber. Als Verstappen vanmiddag vlot aan Lewis Hamilton voorbij weet te geraken, is het zaak voor hem om weg te rijden bij de zevenvoudig wereldkampioen. Slaagt hij daar echter niet in, dan kan hij opteren voor een undercut, mits hij tenminste het tempo van Hamilton kan volgen, maar dat is kijkend naar de racepace op vrijdag toch wel het minste waar hij toe in staat moet worden geacht.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"