Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

De indrukwekkende privé-auto's van Max Verstappen

Max Verstappen rijdt niet alleen op het F1-circuit in een supersnelle bolide, daarbuiten heeft hij een aantal prachtige Aston Martins ter beschikking. Rasechte Britten, maar in zijn garage staan ook Duitsers en Italianen.

Ferrari 488 pista
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Formule 1-coureur zijn is op zich al leuk, maar alle randvoordelen maken het zo mogelijk nóg leuker. Max Verstappen beschikt door de sponsordeal die Red Bull met Aston Martin over de mooiste bolides van Britse makelij. Vorig jaar mocht hij zich vervoeren in een fraaie DB11, de straatlegale versie van James Bonds DB10. Verstappen ruilt zijn Aston Martins met enige regelmaat in. Zo werd zijn DB11 opgevolgd door de Vantage.

De Vantage, waarmee Verstappen ook diverse malen op het circuit reed, werd in de loop van het jaar ingeruild voor de bloedsnelle DBS Superleggera. Een kanon met een V12-motor die in een kleine 3,5 seconden de 100 aantikt.

Als klap op de vuurpijl kan natuurlijk het prestige project van Aston Martin en Red Bull niet ontbreken: de Valkyrie hypercar. Het 'kindje' van ontwerper Adrian Newey, met aan boord een 6,5 liter V12, die binnenkort ook in AMR track-versie leverbaar is.

			© Aston Martin
	© Aston Martin
			© Aston Martin
	© Aston Martin
			© Aston Martin
	© Aston Martin
			© Aston Martin
	© Aston Martin

Tot zover het fraais uit Groot-Brittannië. Max Verstappen heeft ook nog auto's van andere merken dan alleen Aston Martin in zijn bezit en dat zijn niet de minste. Wat te denken van de brute Porsche 911 GT2 RS, een opgepompte versie van één van meest iconische sportwagens aller tijden. Met 700 pk achter de stoel sprint het apparaat in 2,8 seconden naar de 100.

Het zijn specificaties waar Verstappen's andere trots niet voor onder doet. De Ferrari 488 Pista in de garage van de Red Bull-coureur telt 720 paardenkrachten en overlegt in de sprint naar de 100 kilometer per uur dezelfde cijfers als zijn Duitse rivaal.

In het verleden liet Verstappen zich nog vervoeren in een andere snelle Duitser, maar de Mercedes-Benz C63 S AMG is al geruime tijd van eigenaar gewisseld. Mogelijk geldt voor de Porsche en de Ferrari hetzelfde, maar dat valt moeilijk te verifiëren. Hij is sowieso iemand die zegt niet zo veel te geven om autorijden in het openbaar verkeer, maar voor iemand die dat roept, zit hij er qua bolides toch warmpjes bij.

			© Porsche
	© Porsche
			© Ferrari
	© Ferrari
			© Mercedes
	© Mercedes

Praat mee!

Viaplay
x
GP VS Brundle ziet 'sluwe straatvechter' Verstappen Norris aftroeven: "Dat was onverklaarbaar"