© Cord Rodefeld

Nieuwsoverzicht

De indrukwekkende records van Michael Schumacher (deel 2)

Zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher wordt gezien als de meest succesvolle Formule 1-coureur ooit, maar toch staan zijn records onder druk. Onder meer Lewis Hamilton nadert de Duitser met rasse schreden.

In het eerste deel kwamen al vijf indrukwekkende records van Schumacher aan de orde, maar daarmee is nog niet alles gezegd over zijn staat van dienst in de Formule 1. De Duitser heeft namelijk nog een vijftal records op zijn naam staan.

155 podiumplekken

In totaal stond Schumacher 155 keer op het podium, een uniek record, maar wel eentje die onder druk is komen te staan. Hamilton beklom inmiddels 134 keer het podium en zou in 2019 dit record kunnen evenaren.

19 keer op rij op het podium

Schumacher was oppermachtig in de periode van Indianapolis in 2001 tot Suzuka in 2002 waarbij hij maar liefst negentien keer op rij naar het podium ging. Hamilton kwam in het verleden al dicht in de buurt van dit record. Tussen Monza 2014 en Silverstone 2015 stond de Brit namelijk al eens zestien keer op rij op het podium.

221 keer in de punten

Een opvallend record van Schumacher, aangezien in zijn tijd de beste acht coureurs van een race punten kregen, terwijl dit later in 2010 is gewijzigd naar de eerste tien coureurs. Hier komt de concurrentie niet direct uit de hoek van Hamilton, maar is het niemand minder dan Kimi Raikkonen met 204 puntenfinishes die dit record kan overnemen. Hij wordt daarbij gevolgd door Alonso (202), Hamilton (192) en Vettel (179).

142 keer aan de leiding in een Grand Prix

Schumacher verscheen 307 keer aan de start van een Grand Prix waarvan hij in 142 races aan de leiding ging. Hamilton staat momenteel op 129 races waarin hij voorop lag, maar had hiervoor slechts 229 races voor nodig.

5111 ronden in totaal aan de leiding

Maar liefst 5111 ronden ging Schumacher in totaal aan de leiding. Hamilton kwam tot nu toe tot een totaal van 3975 ronden en Vettel tot 3335 ronden.


Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen