Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2023

De klas van 2015: Verstappen en Sainz overleven via compleet andere F1-carrières

Max Verstappen en Carlos Sainz treffen elkaar met enige regelmaat vooraan op de F1-grid, net zoals ze acht jaar geleden elkaar vaak troffen in het middenveld, toen nog uitkomend voor hetzelfde team. Na een begin dat redelijk gelijk op ging, liepen de statistieken al snel steeds verder uiteen.

Verstappen Sainz 2015
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Toen Max Verstappen in 2015 aan de start stond van zijn eerste Formule 1 Grand Prix werd hij vergezeld door nog drie andere rookies: Carlos Sainz, Felipe Nasr en Roberto Merhi. De twee laatstgenoemden waren geen lang leven in de Formule 1 beschoren, dat terwijl Verstappen en Sainz acht jaar later aan de voorkant van de F1-grid te vinden zijn en wel bij respectievelijk Red Bull en Ferrari.

Ze vonden dus allebei de weg naar voren, al zagen hun carrières er behoorlijk anders uit. Na Toro Rosso verliet Sainz het Red Bull-nest om via de nodige omzwervingen (Renault en McLaren) bij Ferrari uit te komen. Hoe anders is dat in het geval van Verstappen. Hij bleef dezelfde familie trouw en wisselde enkel van team toen hij de logische stap van Toro Rosso naar Red Bull maakte.

Compleet verschillende carrières dus na dat eerste gemeenschappelijke jaar waarin ze qua tempo redelijk op gingen, maar waarin Verstappen meer punten scoorde. En in de zeven jaren die volgden, zou Verstappen steeds meer punten blijven scoren tot het punt waarop de statistieken die we hieronder zien behoorlijk uiteen liggen.

Nu is het natuurlijk wel zo dat Sainz pas in 2022 voor het eerst over een winnende auto beschikte, dat terwijl Verstappen vanaf 2016 jaarlijks zijn zege meepikte. Natuurlijk is alles te herleiden naar die ene keuze eind april in 2016, toen Verstappen de voorkeur kreeg boven Sainz om Daniil Kvyat te vervangen bij Red Bull.

Anno 2023 lijdt het nauwelijks twijfel dat zowel Verstappen als Sainz een plekje in de Formule 1 verdient. Gezien het feit dat beide coureurs nog jong zijn, Verstappen is 25 en Sainz 28, kunnen we met onderstaande statistieken enkel spreken over een tussenstand. Hoe ziet het lijstje er over nog eens 8 jaar uit?

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Tijdschema Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Australië?