Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

De la Rosa: "Verstappen kan de beste F1-coureur aller tijden worden"

Max Verstappen is nog altijd slechts 24 jaar oud, maar lijkt op weg te zijn naar een tweede wereldtitel. Volgens voormalig F1-coureur Pedro de la Rosa bestaat er geen twijfel over wie de beste coureur van dit moment is: Verstappen. De Spanjaard ziet hem zelfs als een van de beste coureurs in de geschiedenis van de Formule 1.

Op Max Verstappen staat tot op heden geen maat in 2022. De Nederlander presteerde in de eerste dertien races maximaal en etaleerde diverse malen zijn wereldklasse. Door zijn ongekende niveau en de fouten van Ferrari staat Verstappen nu een straatlengte voor in het kampioenschap. RacingNews365 sprak exclusief met voormalig F1-coureur Pedro de la Rosa. De altijd goedgeluimde Spanjaard glundert als hij over Verstappen praat. Op de vraag wie er nu beter is, Verstappen of Charles Leclerc hoeft hij niet lang na te denken. "Ik denk dat ze qua ruwe snelheid vergelijkbaar zijn. Ze zijn bijzonder snel, zeker over een ronde en bovendien zijn ze erg slim. Het grootste verschil is dat Max veel meer de controle heeft. Hij maakt echt geen enkele fout en dan bedoel ik niet eens een spin of een crash. Maar hoe vaak zie je hem nog een wiel blokkeren?" "Hij maakt echt geen enkele fout. Ongeacht de condities, Max heeft de controle. Of het nu regent of droog is, of het nu een vrije training of de race is." De voormalig F1-coureur onderstreept de ontwikkeling van Verstappen: "Vroeger ging Max al in een vrije training tot het uiterste en toen maakte hij ook weleens een foutje met een spin of een crash. Maar wanneer was de laatste keer dat je hem een wiel zag blokkeren? Dat hij een flatspot reed? Hij is zo in controle." "Max is fantastisch om naar te kijken. Hij is slim, agressief en snel. Max is alles in een."

De La Rosa: "Max heeft alles om de beste te worden"

De lofzang van De la Rosa roept dan ook onherroepelijk de vraag op over Verstappen van hetzelfde kaliber is als Michael Schumacher, Ayrton Senna of Lewis Hamilton. Stuk voor stuk iconische namen en coureurs die de Formule 1 naar een nieuw niveau tilden. Kan Verstappen de beste en/of meest succesvolle F1-coureur ooit worden? "Ik denk dat Max alles in zich heeft om een van de beste aller tijden te worden in de Formule 1. Hij heeft alle kwaliteiten, dat staat buiten kijf. Alleen tijd zal leren bij welke teams hij zal rijden en hoe competitief die teams de komende tien jaar zijn. Maar Max heeft alles in zich om de beste te worden." Op de vraag wie De la Rosa als coureur zou willen mocht hij teambaas zijn, hoeft hij geen seconde na te denken: Verstappen. "Ik denk dat hij op dit moment de beste coureur is. Maar laten we Hamilton, Alonso en Leclerc niet vergeten en ik heb ook veel respect voor coureurs als Norris, Russell of Sainz, die van een hoog niveau zijn. Als ik een coureur moet kiezen die nu piekt en zijn hoogste level haalt, dan is dat Max."

Viaplay
x
McLaren vs. Red Bull McLaren ontzet door 'escalatie' na Red Bull-klacht