De leukste feiten over de GP van Singapore

15 sep. 2017 09:50 Wanda Bisschop 0 reacties
Vandaag beginnen we alweer aan de tiende editie van de GP van Singapore. Een race die vaak bol staat van spektakel maar tegelijkertijd ook vrij voorspelbaar is.

Wat moet je echt weten over de GP van Singapore?

Red Bull is het meest succesvol geweest

Dat belooft wat voor Max Verstappen en Daniel Ricciardo dit weekend. De Oostenrijkse renstal won maar liefst drie keer de GP van Singapore. Ferrari en Mercedes wonen ieder twee keer.

Sebastian Vettel is de koning van Singapore

Red Bull won dus drie keer en die zeges werden allemaal gehaald door Vettel. Hij was de beste in 2011, 2012 en 2013. Ook in 2015 was hij de beste en dat was toen in dienst van Ferrari. Vettel doet het sowieso altijd goed in Singapore, hij is iedere editie nog in de top 5 geëindigd!

De winnaar van Monaco wint ook vaak in Singapore

Maar liefst vier keer stond de winnaar van Monaco ook op het hoogste schavot in Singapore. Het lukte Sebastian Vettel in 2011. Lukt het hem dit jaar opnieuw?

De pole is enorm belangrijk in Singapore

Inhalen is lastig op het stratencircuit van Singapore en dat blijkt ook wel. De polesitter won maar liefst zeven van de negen keer tot nu toe! Opvallend is verder dat de nummers 1, 2 en 3 de laatste twee edities ook op die plek over de finish kwamen!

Slechts vijf coureurs stonden ooit op het podium in Singapore

Van de huidige lichting stonden alleen Hamilton, Alonso, Vettel, Raikkonen en Ricciardo ooit op het podium in Singapore. Wie voegt of voegen zich dit weekend bij dit illustere gezelschap?

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen