Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

De leukste feiten over de GP van Singapore

Vandaag beginnen we alweer aan de tiende editie van de GP van Singapore. Een race die vaak bol staat van spektakel maar tegelijkertijd ook vrij voorspelbaar is.

Red Bull is het meest succesvol geweest Dat belooft wat voor Max Verstappen en Daniel Ricciardo dit weekend. De Oostenrijkse renstal won maar liefst drie keer de GP van Singapore. Ferrari en Mercedes wonen ieder twee keer. Sebastian Vettel is de koning van Singapore Red Bull won dus drie keer en die zeges werden allemaal gehaald door Vettel. Hij was de beste in 2011, 2012 en 2013. Ook in 2015 was hij de beste en dat was toen in dienst van Ferrari. Vettel doet het sowieso altijd goed in Singapore, hij is iedere editie nog in de top 5 geëindigd!

De winnaar van Monaco wint ook vaak in Singapore Maar liefst vier keer stond de winnaar van Monaco ook op het hoogste schavot in Singapore. Het lukte Sebastian Vettel in 2011. Lukt het hem dit jaar opnieuw? De pole is enorm belangrijk in Singapore Inhalen is lastig op het stratencircuit van Singapore en dat blijkt ook wel. De polesitter won maar liefst zeven van de negen keer tot nu toe! Opvallend is verder dat de nummers 1, 2 en 3 de laatste twee edities ook op die plek over de finish kwamen! Slechts vijf coureurs stonden ooit op het podium in Singapore Van de huidige lichting stonden alleen Hamilton, Alonso, Vettel, Raikkonen en Ricciardo ooit op het podium in Singapore. Wie voegt of voegen zich dit weekend bij dit illustere gezelschap?

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"