Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

De limiet is volgens Verstappen bereikt in F1: "Dit was te extreem"

Het was een grappige en zorgwekkende blik tegelijk in het 'podiumkamertje' na de Grand Prix van Qatar. Winnaar Max Verstappen vroeg om een rolstoel, Oscar Piastri lag uitgeblust op de grond. De ongekende hitte eiste zijn tol en Verstappen had daar zijn mening wel over klaar.

Verstappen Qatar win
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na de race in Qatar waren de coureurs er toch wel bijzonder slecht aan toe. De warme buitentemperaturen en de hoge luchtvochtigheid zorgden voor een slijtageslag op het Losail International Circuit. Verschillende coureurs moesten zelfs naar het medisch centrum of de ambulance vanwege uitdrogingsverschijnselen. Met Max Verstappen ging het stukje beter, maar ook hij vond het geen fijne omstandigheden.

"Ik keek niet echt uit naar dit weekend toen ik de weersvoorspellingen zag", vertelt Verstappen tegenover onder andere RacingNews365. "Het was te warm tijdens de race. Ik denk dat er een aantal fittere coureurs zijn dan ik en toch hadden zij het ook lastig. Als je hier een hele dag buiten loopt, voelt het aan als een sauna. Dit was te extreem en op de limiet van wat toegestaan zou moeten zijn."

Verstappen: "Denk niet dat dit goed was voor onze gezondheid"

Verstappen vond de omstandigheden zwaarder dan in Singapore. Die race staat over het algemeen bekend als de zwaarste op de kalender. "Het was ongelofelijk warm in de auto en daardoor zwaarder dan een paar weken geleden. Ik denk niet dat het goed voor onze gezondheid was. De Grand Prix van Miami in 2022 was ook zo'n race. Ik weet nog steeds niet waarom, maar toen voelde ik me ontzettend slecht na de race."

De 26-jarige Nederlander, die zijn derde wereldtitel veiligstelde op het Losail International Circuit, weet ook te vertellen waar de uitputting vandaan komt. "Het hangt af waar je op het circuit rijdt en hoe hard je aan het pushen bent richting het einde van de race. Maar zoals ik eerder al zei: dit was naar mijn idee te extreem."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull moeten McLaren nu serieus gaan vrezen

Verstappen is een drievoudig F1-kampioen! Dat viert men in de nieuwste RN365 F1-podcast, maar Coronel, Dimmers en host Mosterdijk praten over nog zo veel meer. De opmars van McLaren, die crash tussen Hamilton en Russell, maar ook al het drama, de baalweekenden van Perez en Stroll en andere onderwerpen passeren de revue.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Qatar 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Mercedes Hamilton wijst eigen vervanger aan: "Ik zou hem kiezen"