Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'De magie van Ferrari moet je gewoon ervaren'

De magie van Ferrari is en blijft bijzonder. Iedere Formule 1 coureur droomt ervan om ooit voor het team van het steigerende paard te racen. Het Italiaanse Ferrari is nog altijd magisch om voor te rijden.

Ferrari heeft een rijke autosporthistorie en is het enige Formule 1 team dat al vanaf de oprichting van de F1 actief is in de sport. Racen voor Ferrari is voor veel coureurs een droom. Grote namen als Schumacher, Lauda, Villeneuve en Prost gingen Vettel al voor. De Duitser laat aan Auto Bild weten dat het racen voor Ferrari onbeschrijflijk is. " Ferrari is voor mij een dikke tien, daar is geen twijfel over mogelijk. Beter dan dit wordt het niet. Het is wel lastig om uit te leggen wat Ferrari zo speciaal en magisch maakt." "Enzo Ferrari zei ooit dat je passie niet kan omschrijven, maar dat je die moet ervaren. Rood is slechts een kleur, maar voor Ferrari en de Formule 1 is het iets speciaals. Zelfs ik krijg er nog kippenvel van."

Sebastian Vettel geeft wel toe dat ook het rijden voor Ferrari een gevoel van gewenning geeft. " Je raakt eraan gewend zoals met alles in het leven. Stel dat je jouw droombaan krijgt, dan ben je dolblij. Een paar jaar later herinner je jezelf dat misschien niet meer. Het wordt routine en uiteindelijk stel je jezelf hogere doelen. Dat geldt ook voor mij. Ik neem geen genoegen met alleen het racen voor Ferrari. Ik wil titels winnen met Ferrari." Vettel leidde het WK in 2017 voor het grootste deel. Iets dat jaren geleden was voor een Ferrari-coureur. Uiteindelijk moest hij zijn meerdere erkennen in Lewis Hamilton en Mercedes en eindigde Vettel als tweede in het WK.

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"