'De magie van Ferrari moet je gewoon ervaren'

01 dec. 2017 06:01 Ruud Dimmers 0 reacties
De magie van Ferrari is en blijft bijzonder. Iedere Formule 1 coureur droomt ervan om ooit voor het team van het steigerende paard te racen. Het Italiaanse Ferrari is nog altijd magisch om voor te rijden.

Sebastian Vettel wil titels winnen met Ferrari

Ferrari heeft een rijke autosporthistorie en is het enige Formule 1 team dat al vanaf de oprichting van de F1 actief is in de sport. Racen voor Ferrari is voor veel coureurs een droom. Grote namen als Schumacher, Lauda, Villeneuve en Prost gingen Vettel al voor.

De Duitser laat aan Auto Bild weten dat het racen voor Ferrari onbeschrijflijk is.

"Ferrari is voor mij een dikke tien, daar is geen twijfel over mogelijk. Beter dan dit wordt het niet. Het is wel lastig om uit te leggen wat Ferrari zo speciaal en magisch maakt."

"Enzo Ferrari zei ooit dat je passie niet kan omschrijven, maar dat je die moet ervaren. Rood is slechts een kleur, maar voor Ferrari en de Formule 1 is het iets speciaals. Zelfs ik krijg er nog kippenvel van."

Sebastian Vettel geeft wel toe dat ook het rijden voor Ferrari een gevoel van gewenning geeft.

"Je raakt eraan gewend zoals met alles in het leven. Stel dat je jouw droombaan krijgt, dan ben je dolblij. Een paar jaar later herinner je jezelf dat misschien niet meer. Het wordt routine en uiteindelijk stel je jezelf hogere doelen. Dat geldt ook voor mij. Ik neem geen genoegen met alleen het racen voor Ferrari. Ik wil titels winnen met Ferrari."

Vettel leidde het WK in 2017 voor het grootste deel. Iets dat jaren geleden was voor een Ferrari-coureur. Uiteindelijk moest hij zijn meerdere erkennen in Lewis Hamilton en Mercedes en eindigde Vettel als tweede in het WK.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen