Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Mercedes

'De man met de snor' vertrekt: Dieter Zetsche, een Mercedes-icoon

Het was de oplettende kijker misschien al opgevallen tijdens het Grand Prix-weekend in Spanje: bij Mercedes werd één persoon in het bijzonder in het zonnetje gezet, en dat was niet winnaar Lewis Hamilton. Dieter Zetsche heeft zijn taken als voorzitter van de Raad van Bestuur van Daimler en hoofd van Mercedes-Benz neergelegd.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes AMG

De reden dat de 66-jarige Zetsche zo werd gefêteerd door het Formule 1-team, zit 'm erin dat de Duitser door velen wordt gezien als verantwoordelijke voor de aanwezigheid van Mercedes in de koningsklasse. 'Dr. Z', zoals hij na een reclamecampagne in de Verenigde Staten door het leven ging, kan op veel lof rekenen.

Toto Wolff verklaarde tijdens de Grand Prix van Spanje: "Er zijn niet veel voorzitters die een groep mensen op een dusdanige manier aan kunnen sporen. Dieter Zetsche heeft dit fantastische merk met veel trots vertegenwoordigd, ook in zwaar weer", refereert Wolff aan de eerste jaren van de Formule 1-terugkeer van Mercedes (2010-'12), toen het allerminst op rolletjes ging zoals tegenwoordig het geval is.

"Als CEO van Daimler heeft Dieter altijd geloofd in de aanwezigheid van Mercedes in de Formule 1, zoals geen enkele zakenman dat zou kunnen doen. Wij plukken daar nu de vruchten van en het was prachtig om hem na de door ons gewonnen Grand Prix van Spanje de trofee op te zien halen. Hij verdient alle lof voor de structuur die hij heeft opgezet."

Ook Lewis Hamilton deed ten overstaande van onder meer RacingNews365 een duit in het zakje. "Dieter is een supporter van mij sinds ik dertien jaar oud was. Uiteindelijk was hij mede verantwoordelijk voor de beslissing of ze mij een contract aan zouden bieden, toen ik nog kartte. Toen ik naar McLaren ging in 2007 had Dieter ook daarin een grote rol en bij elke contractbespreking sindsdien, was hij aanwezig. Ik wil hem uit de grond van mijn hart bedanken."

Zetsche wordt opgevolgd door de Zweedse bestuurder Ola Källenius, zelf zal hij na een gedwongen rustpauze van twee jaren in dienst treden als voorzitter van de Raad van Toezicht van Daimler.

0 reacties