Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

De meest wilde voorspellingen van het silly season in de Formule 1

Het geruchtencircuit in de Formule 1 draait op volle toeren en lijkt jaarlijks nog eerder te ontsporen. Mogelijk dat het gebrek aan een sensationeel seizoen daaraan bijdraagt, maar vanaf de zolderkamers worden de meest wilde en soms idiote voorspellingen de wereld in geholpen.

Sebastian Vettel stopt! Een gerucht zonder bron en klakkeloos overgenomen door blogs. Vettel zou zijn helm aan de wilgen hangen aan het einde van 2019. De Duitser heeft geen zin meer in de Formule 1, nu hij ook dit jaar weer langs de titel lijkt te grijpen. Daarnaast zou Charles Leclec de druk opvoeren, waardoor de nummer een positie van Vettel in gevaar komt. Mogelijke opvolgers? Nico Hulkenberg, Sergio Perez, Romain Grosjean en Kevin Magnussen. Of toch Valtteri Bottas? Waarheidsgehalte? Tot op heden op niets gebaseerd. Vettel staat nog tot en met 2020 onder contract bij Ferrari. Het rijtje van kanshebbers voor zijn zitje is nu niet direct indrukwekkend. Charles Leclerc verlaat Ferrari In de categorie kan het nog vreemder? Jazeker. Het kind van de Ferrari-familie is ontevreden over zijn behandeling binnen de Italiaanse renstal en was ‘woedend’ na het debacle in Monaco. Maar waar moet Leclerc dan heen? Red Bull of Mercedes? Waarheidsgehalte? Wederom een gerucht dat uit de dikke duim is gezogen. Lewis Hamilton stopt aan het einde van het seizoen Met zes wereldtitels op zak zou Lewis er wel genoeg van hebben. De Brit is de Formule 1 moe en wil de muziek- en modewereld in. Iets dat hij zelf ook erkent, maar dat waarschijnlijk op zijn vroegst pas in 2021 gaat gebeuren. Waarheidsgehalte? Hamilton heeft een contract tot en met 2020, dat hij vorig seizoen nog ondertekende. Niets wijst erop dat de Brit de F1 gedag zegt aan het einde van dit seizoen. In tegenstelling: hij wil het record van zeven titels van Schumacher evenaren. Lewis Hamilton naar Ferrari, Vettel naar Mercedes Zelfs winnen wordt saai voor Lewis. Na het behalen van een zesde wereldtitel valt er bij Mercedes niets meer te winnen. Ferrari is een droom van Hamilton en de ‘ongelukkige’ Vettel gaat gebukt onder de Italiaanse druk. Waarheidsgehalte? Een verhaal dat totaal niet aannemelijk is. Beide coureurs hebben doorlopende contracten en Hamilton heeft geen enkele reden om Mercedes te verlaten, net zo min als dat de renstal redenen zou hebben om te switchen met Vettel. Hamilton naar Ferrari, Verstappen naar Mercedes en Vettel naar Red Bull Toto Wolff wil zijn coureur de transfer naar Ferrari gunnen, waarbij hij in Verstappen de gedroomde opvolger ziet. Vettel zou op zijn beurt dolgraag terugkeren in de schoot van Horner. Bij Red Bull won de Duitser immers alle vier de titels. Een erg grote stoelendans in de top van de autosport. Waarheidsgehalte? Als je dit invult bij de bookmakers en er 100 euro op inzet verdien je een jaarsalaris mocht het uitkomen.

Pierre Gasly wordt vervangen door …… Nu Gasly niet direct in de buurt komt van Verstappen is het erg makkelijk om te roepen dat de Fransman vervangen wordt. Daarbij is het nog makkelijker om de namen van Alexander Albon en Daniil Kvyat te roepen. Realistisch? Nee, voorlopig niet. Pas als Gasly echt niet op snelheid komt zal men aan zijn stoelpoten gaan zagen, waarbij het uiterst twijfelachtig is dat Albon of Kvyat (direct) beter presteren.Waarheidsgehalte? Voorlopig gebaseerd op headlines in Engeland die al na twee tegenvallende races ontstonden. Hulkenberg naar Red Bull in 2020 Marko heeft al genoeg gezien en wil na 2019 van Gasly af. Een gerucht in lijn met bovenstaande, maar de naam van Hulkenberg is er niet direct een die bij Red Bull past. De Duitser is een sympathieke en snelle coureur, maar rijdt al jaren in de subtop van de Formule 1. Waarheidsgehalte? Allerminst aannemelijk. Hulkenberg wacht nog altijd op een eerste podiumplaats en presteert voorlopig niet beter dan Daniel Ricciardo bij Renault. Verstappen naar Mercedes in 2020 De Nederlander wordt al jaren aan de Duitse renstal gelinkt, zo ook in 2017 het jaar waarin hij betekende bij Red Bull. Toto Wolff is gecharmeerd van Verstappen, maar Max staat nog tot en met 2020 onder contract bij Red Bull. Momenteel is er maar een team beter dan zijn huidige werkgever en dat is Mercedes. Verstappen schijnt clausules in zijn contract te hebben, waarin staat dat hij onder zijn contract uit kan als bepaalde targets niet gehaald worden. Waarheidsgehalte? De kans dat we Verstappen in 2020 in een zilveren bolide zien is erg klein. Daarvoor moet het met Red Bull toch bergafwaarts gaan gedurende dit seizoen, dit terwijl het juist met de race beter lijkt te gaan. De komende weken en maanden zal de geruchtenstroom in de Formule 1 aan blijven houden. Bij Mercedes loopt het contract van Valtteri Bottas af en bij Red Bull weet Pierre Gasly dat hij onder een vergrootglas ligt. De kans dat Hamilton en Vettel een move maken in 2020 is erg klein. En Max Verstappen? Dat zal afhangen van de ontwikkelingen en het vertrouwen in Red Bull-Honda.

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie