Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Charles Leclerc

De moed zit er weer goed in bij Ferrari

De sfeer bij Ferrari begin vorig jaar was volgens Charles Leclerc nogal "vreemd". Het team had de zaken niet goed op orde en liep constant achter de feiten aan waardoor het in de pitbox niet heel erg gezellig was.

Leclerc Shakedown Ferrari
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Het jaar 2020 was er voor iedereen die Ferrari een warm hart toedraagt een om snel te vergeten. De sfeer binnen het team was niet bepaald goed toen bleek dat de Ferrari SF1000 niet vooruit te branden was. Charles Leclerc herinnert het zich goed.

"Er hing begin 2020 een vreemde sfeer toen we ons realiseerden dat het allemaal veel erger was dan we hadden verwacht", zegt Leclerc in gesprek met onder meer RacingNews365. "Maar de mentaliteit veranderde vrij snel en er was veel motivatie om te proberen om terug te komen naar waar we willen zijn."

Dit seizoen moet Carlos Sainz helpen om de boel bij Ferrari weer op de rit te krijgen. De Spanjaard kwam over van McLaren als vervanger van Sebastian Vettel, die naar Aston Martin vertrok. Leclerc denkt dat zijn nieuwe teamgenoot zeker iets kan bijdragen. "Carlos brengt ervaring van andere teams met zich mee. Dat is interessant en geeft ons nieuwe manieren om dingen te ontdekken."

Aan inzet ligt het dit seizoen bij de mannen van Ferrari volgens Leclerc niet. "Ik denk niet dat het dit jaar anders is. De mentaliteit van het team is nog steeds hetzelfde als vorig jaar, iedereen wil het nog steeds heel graag beter doen."

Wintertest 2021 RN365 Nieuwsdossier

6 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Live Formule 1 GP van Groot-Brittannië 2022