Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

De moed zit er weer goed in bij Ferrari

De sfeer bij Ferrari begin vorig jaar was volgens Charles Leclerc nogal "vreemd". Het team had de zaken niet goed op orde en liep constant achter de feiten aan waardoor het in de pitbox niet heel erg gezellig was.

Leclerc Shakedown Ferrari
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Het jaar 2020 was er voor iedereen die Ferrari een warm hart toedraagt een om snel te vergeten. De sfeer binnen het team was niet bepaald goed toen bleek dat de Ferrari SF1000 niet vooruit te branden was. Charles Leclerc herinnert het zich goed.

"Er hing begin 2020 een vreemde sfeer toen we ons realiseerden dat het allemaal veel erger was dan we hadden verwacht", zegt Leclerc in gesprek met onder meer RacingNews365. "Maar de mentaliteit veranderde vrij snel en er was veel motivatie om te proberen om terug te komen naar waar we willen zijn."

Dit seizoen moet Carlos Sainz helpen om de boel bij Ferrari weer op de rit te krijgen. De Spanjaard kwam over van McLaren als vervanger van Sebastian Vettel, die naar Aston Martin vertrok. Leclerc denkt dat zijn nieuwe teamgenoot zeker iets kan bijdragen. "Carlos brengt ervaring van andere teams met zich mee. Dat is interessant en geeft ons nieuwe manieren om dingen te ontdekken."

Aan inzet ligt het dit seizoen bij de mannen van Ferrari volgens Leclerc niet. "Ik denk niet dat het dit jaar anders is. De mentaliteit van het team is nog steeds hetzelfde als vorig jaar, iedereen wil het nog steeds heel graag beter doen."

Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Wintertest 2021 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken