Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Charles Leclerc

De moed zit er weer goed in bij Ferrari

De sfeer bij Ferrari begin vorig jaar was volgens Charles Leclerc nogal "vreemd". Het team had de zaken niet goed op orde en liep constant achter de feiten aan waardoor het in de pitbox niet heel erg gezellig was.

Leclerc Shakedown Ferrari
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Het jaar 2020 was er voor iedereen die Ferrari een warm hart toedraagt een om snel te vergeten. De sfeer binnen het team was niet bepaald goed toen bleek dat de Ferrari SF1000 niet vooruit te branden was. Charles Leclerc herinnert het zich goed.

"Er hing begin 2020 een vreemde sfeer toen we ons realiseerden dat het allemaal veel erger was dan we hadden verwacht", zegt Leclerc in gesprek met onder meer RacingNews365. "Maar de mentaliteit veranderde vrij snel en er was veel motivatie om te proberen om terug te komen naar waar we willen zijn."

Dit seizoen moet Carlos Sainz helpen om de boel bij Ferrari weer op de rit te krijgen. De Spanjaard kwam over van McLaren als vervanger van Sebastian Vettel, die naar Aston Martin vertrok. Leclerc denkt dat zijn nieuwe teamgenoot zeker iets kan bijdragen. "Carlos brengt ervaring van andere teams met zich mee. Dat is interessant en geeft ons nieuwe manieren om dingen te ontdekken."

Aan inzet ligt het dit seizoen bij de mannen van Ferrari volgens Leclerc niet. "Ik denk niet dat het dit jaar anders is. De mentaliteit van het team is nog steeds hetzelfde als vorig jaar, iedereen wil het nog steeds heel graag beter doen."

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Wintertest 2021 RN365 Nieuwsdossier

6 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Exclusief Waarom Ocon verwacht dat hij spoedig de nieuwe concurrent van Verstappen is