Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Kan Leclerc de eeuwige Monaco-vloek doorbreken?

Nog nooit stond Charles Leclerc tijdens zijn thuisrace op het podium in de Formule 1. Sterker nog, in de Formule 2 en de Formule 3 ook niet. Kan Leclerc dit weekend van dan eindelijk van zijn vloek afkomen?

Charles Leclerc zal dit weekend maar één doel voor ogen hebben: een podiumplek scoren. De Ferrari-coureur moet het op dit moment nog doen met een vierde plek als best behaalde resultaat in de Grand Prix van Monaco. Maar nu Red Bull en Aston Martin sterker zijn dan ooit, is het nog maar de vraag of hij eindelijk de 'vloek' kan doorbreken.

Resultaten door de jaren heen

De statistieken zijn matig voor de Monegask. Sinds zijn F1-debuut in 2018 heeft hij nog maar twee keer zijn thuisrace uit weten te rijden.

In 2018 'behaalde' hij de achttiende plaats in een Sauber. De wedstrijd reed hij niet uit maar hij classificeerde wel. Een jaar later ging het mis in Q2, toen er al een tijd was neergezet waarvan ze dachten door te kunnen gaan naar Q3. Ferrari besloot Charles binnen te houden, maar zijn tijd bleek niet snel genoeg. Toen Charles vervolgens probeerde wat posities te winnen in de race, reed hij zichzelf tegen de muur in La Rascasse.

Door het coronavirus werd de race in 2020 afgelast, maar in 2021 was het tijd voor goede prestaties en dit leek de goede kant op te gaan toen Leclerc poleposition wist te bemachtigen. Helaas crashte hij tegen het eind van de kwalificatie en was de auto zo beschadigd dat hij de zondag niet van start kon gaan.

In 2022 begon Charles wederom sterk met een pole positie, en dit keer wist hij ook te starten. Een regenachtige race, maar hij wist de eerste ronden aan de leiding te rijden. Tot de strategie van Ferrari wederom roet in het eten gooide, en Sergio Perez er met de leiding vandoor ging vanwege een snelle switch naar slicks. Carlos Sainz behaalde de tweede positie, Max Verstappen de derde en Charles Leclerc viel weer buiten het podium, met een vierde positie.

Concurrentie jaagt net zo hard op het podium

Hoewel de Ferrari-coureur op papier kans maakt op een overwinning, is het nog maar de vraag of hij in Monaco weet te winnen van de dominante Red Bulls. Zelfs de hoop op een podium is niet heel groot aangezien rivaal Aston Martin haar ogen ook op dit raceweekend heeft gezet voor een mogelijke overwinning.

En dan hebben we nog Mercedes. Zij nemen dit weekend naar Monaco een flinke upgrade mee. Het is dus maar de vraag of het voor Ferrari en Lerclerc mogelijk gaat zijn om eindelijk een podiumplek te kunnen bemachtigen in Monaco.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull kunnen enkel verliezen in Monaco

Zelfs na een F1-loos weekend praten Ruud Dimmers, Tom Coronel en host Joris Mosterdijk de nieuwste RN365 F1-podcast moeiteloos vol. Ze blikken onder meer vooruit op de GP van Monaco, volgens het trio het weekend dat Red Bull en Max Verstappen alleen maar kunnen verliezen.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Monaco 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
LIVE Reacties na verrassende eerste vrije training GP China