Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

De mooiste Formule 1-bolide volgens de Nederlandse fans

Na alle launches vroeg RacingNews365 aan de lezers welke Formule 1-bolide ze de mooiste vonden. Het antwoord was misschien niet verrassend, maar wellicht hebben de testdagen er wel verandering in gebracht!

Direct na de laatste Formule 1-launch in aanloop naar het seizoen, legden wij onze lezers de vraag voor: welk Formule 1-team heeft de mooiste F1-bolide van 2023? Het antwoord volgens de lezers was: Red Bull. Met 1318 stemmen van de in totaal 4775 stemmen ging het team van Max Verstappen er met de winst van door. Dat komt neer op 27,6% van de stemmen. Met 17,1% van de stemmen volgde de zwarte bolide van Mercedes, en Ferrari sloot de top drie af met haar prachtige scharlakenrode bolide. De Italianen kregen van het RacingNews365-publiek 15,5% van de stemmen. De twee andere teams die nog een mooie hoeveelheid stemmen wisten te scoren, waren Alfa Romeo en AlphaTauri, met respectievelijk 11,8% en 8,6% van de stemmen. McLaren, Aston Martin, Williams en Haas konden het publiek niet bekoren en kregen ongeveer even veel stemmen: 4% per team. Er was echter een duidelijke verliezer: Alpine. Nog geen 2% van de fans vonden het blauw-roze van Alpine het aantrekkelijkst van allemaal. Smaken verschillen!

De volgende ronde!

Maar nu hebben we de testdagen achter de rug en dat betekent dat we alle auto's tegelijkertijd in actie hebben gezien op de baan. Geen studiobeelden of bewerkte foto's: nee, dit was het echte werk. Dus wij zijn benieuwd. Vindt men Red Bull nog steeds de mooiste auto? Daarom hebben we de fotografen in Bahrein op pad gestuurd en van elke auto hebben we dezelfde foto's gemaakt, uit vier verschillende hoeken. Bekijk ze hieronder en laat onderaan het artikel je mening achter!

De voorkant

De achterkant

De zijkant

Schuin van voren

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'