Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

De positieve eerste testweek van Max Verstappen

Het was op deze website dat we februari de belangrijkste maand voor Max Verstappen noemden. De eerste testdagen zouden immers uitwijzen of de nieuwe Red Bull RB15 goed genoeg is om de strijd aan te gaan met de concurrentie. De eerste geluiden zijn vanaf het eerste moment echter al positief.

Op het moment dat Max Verstappen op maandag in de RB15 stapt voor de eerste wintertestdag heeft de Nederlander er al enkele ronden opzitten met de nieuwe bolide van Red Bull. De shakedown van de wagen op Silverstone stemde Verstappen al tevreden, de testdagen in Barcelona moesten daar een passend vervolg aan geven.

Meters maken, daar gaat het om tijdens zo'n eerste testweek. Met 128 ronden op de maandag (4e tijd) in de Barcelona moet Verstappen Mercedes en Ferrari voor zich dulden, maar voor Red Bull-begrippen kan men spreken van een zeer solide start. De belangrijkste opsteker: de Honda-motor sputtert geen moment tegen, niet achterin de Red Bull, maar ook niet achterin de Toro Rosso. De Nederlander is blij dat hij daadwerkelijk zoveel ronden weet te rijden en zijn houding laat zich typeren als voorzichtig optimistisch. Aan dat voorzichtige optimisme wordt niet getornd als ook Pierre Gasly een dag later een probleemloze dag afwerkt, op een eigen fout met een lichte crash tot gevolg na. Consequenties heeft het tikkie tegen de bandenstapels niet voor Verstappen, die op woensdag weer het stuur van de RB15 ter hand neemt.

Met 109 ronden op de woensdag (5e tijd) rijdt de vijfvoudig Grand Prix-winnaar net iets minder ronden dan twee dagen eerder, maar dat zit hem vooral in het rustige begin van de dag. Verstappen verklapt dat er 'veel dingen zijn uitgeprobeerd' en dat je altijd tevreden kunt en moet zijn als je meer dan honderd ronden af weet te leggen. 'So far, so good' dus voor Verstappen, wiens testweek er nog niet op zit als hij op woensdagavond uit de auto stapt. Nog voordat Verstappen in het vliegtuig stapt, weerspreekt Red Bull hardnekkige geruchten over ongewenste trillingen in de Honda-motor. Nog geen dag later zetelt de Nederlander alweer in de virtuele evenknie van de RB15, oftewel de simulator in de fabriek in het Engelse Milton Keynes. Terwijl Pierre Gasly de fysieke auto het circuit rondstuurt, kan Verstappen zijn ervaring met de echte RB15 inzetten om bijvoorbeeld de virtuele variant verder te finetunen, of misschien zelfs wel nieuwe dingen uit proberen die niet één-twee-drie naar Barcelona kunnen worden gevlogen. Aankomende dinsdag worden de testwerkzaamheden op het circuit hervat, tot die tijd zal de simulator van Red Bull vermoedelijk overuren maken. Vandaag (vrijdag) is het immers Gasly die in de simulator kruipt. De kop van 2019 is eraf, voor Red Bull, Pierre Gasly én Max Verstappen. Conclusies kunnen nog niet getrokken worden, maar de eerste geluiden zijn in ieder geval positief.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"