Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'De Red Bull is een belachelijk goede auto'

Olav Mol dicht Max Verstappen en Red Bull goede kansen toe in de straten van Bakoe. Volgens de televisiecommentator is de RB14 'belachelijk goed'.

Dat de RB14 potentie heeft lieten Max Verstappen, maar zeker ook Daniel Ricciardo in China al zien. Maar ook in Azerbeidzjan, een compleet andere baan, moet Red Bull goed mee kunnen komen volgens Olav Mol: "Die auto is echt belachelijk goed en dat biedt perspectief op banen als Monaco, Singapore en delen van het circuit in Bakoe. Ik denk dat ze de auto voor al die negentig graden-bochten zo af kunnen stellen dat ze daar de tijd terugwinnen die ze op de rechte stukken verliezen."

Olav Mol gaat in gesprek met Motorsport.com nog wat verder in zijn beweringen en gelooft dat Max Verstappen van de eerste rij kan starten in Azerbeidzjan: "Als ze de auto echt zo af weten te stellen dat ze het verlies van de rechte stukken in de bochten kunnen compenseren, hebben ze de concurrentie te pakken. Het klinkt raar, maar dan zou Max Verstappen in Bakoe zomaar voor het eerst poleposition kunnen pakken."

Viaplay
x
FIA geeft uitleg over cruciaal safety car-moment met Norris in Miami