Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

De reden voor Verstappens megacontract die Red Bull nog niet noemde

Max Verstappen tekende, zo werd op donderdag duidelijk, een nieuwe deal met Red Bull die hem tot en met eind 2028 aan het team van Christian Horner en Helmut Marko verbindt. Ja, men is over en weer gecharmeerd van elkaar, maar er zal nog een reden achter de megadeal steken.

Max Verstappen en Red Bull lichtte middels persberichten en video's uitgebreid toe waarom men de handen tot eind 2028 ineen blijft slaan. Strekking van het verhaal: Red Bull is dol op Verstappen en Verstappen is dol op Red Bull. Dat is zeker waar en vormt een belangrijke pilaar waar de deal op leunt, maar er zal nog een reden achter steken die men niet communiceerde. In de Formule 1 kennen we sinds vorig jaar het budgetplafond. De coureurssalarissen vallen daar echter nog niet onder, maar in de toekomst kan dat zomaar veranderen. Al een tijdje wordt er over gediscussieerd en het kan zomaar zijn dat de coureurs vanaf bijvoorbeeld 2024 of 2025 nog maar maximaal een X-aantal miljoenen per jaar mogen verdienen, of dat de salarissen deel uit gaan maken van het al bestaande totale budgetplafond van 135 miljoen.

Bestaande contracten kunnen niet zomaar genegeerd worden

De bindende contracten die vóór die tijd zijn gesloten kunnen echter niet zomaar worden genegeerd of in de prullenbak worden gegooid. In dat geval is Verstappen nog tot minstens 2028 verzekerd van een riant Formule 1-salaris, voordat hij aanzienlijk in zal moeten leveren. Tegen die tijd is hij, gecombineerd met al zijn eigen sponsordeals en inkomsten van merchandise al hard op weg om enkele honderden miljoen bij elkaar te rijden. Al met al moge het duidelijk zijn dat Red Bull er niet onverstandig aan heeft gedaan om Verstappen een nieuw, dik, vet contract aan te bieden. Voor elke euro die ze in de Nederlander investeren, zien ze successen terug - als ze hem tenminste een winnende auto geven. Zoals Verstappen en zijn entourage echter zeggen, zit dat wel goed. De komende jaren heeft Red Bull een plan, een plan dat er voor moet zorgen dat Max zijn contract tot en met 2028 gewoon uitdient en dat hij gaandeweg nog een aantal wereldtitels en tientallen overwinningen en podiumplaatsen meepikt.

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje